Se filmene nomineret til BUSTER prisen

BUSTER 2023 nærmer sig! Her er filmene, der kan vinde priser på årets festival. 

Vi nominerer årets stærkeste, smukkeste og vildeste film og kårer vinderne ved en stor prisfest d. 4 oktober i Bremen Teater i København. Der uddeles i alt tre priser.

BUSTER prisen uddeles i samarbejde med en jury fra De Danske Børnefilmklubber DaBUF og er på 10.000 DKK. Børnejuryen er udvalgt af DaBUF og består af fem børn i alderen 12-16, der ser de otte nominerede film og beslutter, hvilken film, der vinder festivalens største pris. 

 

De nominerede film til BUSTER prisen i 2023 er:
Bullets / Sverige / Peter Pontikis

Scrapper / Storbritannien / Charlotte Regan

Totem – Ama og det magiske hulepindsvin / Nederlandene, Senegal / Sander Burger

Dancing Queen / Norge / Aurora Gossé

Mimi er blevet væk / Slovakiet / Mira Fornay

Yuku og blomsten på bjerget / Frankrig / Rémi Durin & Arnaud Demuynck

Mr. Freeman / Danmark / Mads Matthiesen

Ernest og Celestine 2 – rejsen til Vrøvlistan / Frankrig / Julien Cheng & Jean-Christophe Roger

BUSTER uddeler desuden to priser i samarbejde med Norden i skolen; prisen for Bedste Nordiske kortfilm og prisen for Bedste Nordiske langfilm.

De nominerede film til Bedste Nordiske Langfilm i 2023 er:
Bullets / Sverige / Peter Pontikis

Dancing Queen / Norge / Aurora Gossé

12 timer til total ødelæggelse / Island / Nanna Kristín Magnúsdóttir 

Roi og røverne / Finland / Rane Tiukkanen

Mr. Freeman / Danmark / Mads Matthiesen

De nominerede film til Bedste Nordiske Kortfilm i 2023 er:

Vores børnehjem / Danmark / Ulla Søe

Nest / Island / Hlynur Pálmason 

Grounded / Finland / Samuli Hahl

Ljunga / Sverige / Johanna Sutherland

Min yndlingsforbryder / Norge / Torgeir Kalvehagen

Priserne for de bedste Nordiske film udvælges af en jury bestående af filmprofessionelle fra Norden.

Den nordiske jury består i år af: Helene Mohlin, Producer, Sverige, Trine Aadalen Lo, Creative Mentor, Norge og Bragi Thor Hinriksson, Instruktør, Island. Læs mere om dem herunder. 

Helene Mohlin

Helene Mohlin er medstifter og administrerende direktør for produktionsselskabet MINT, der har base i Malmö, Sverige. Hun er prisvindende producer for adskillige spillefilm og dramaserier. Derudover var hun ansvarlig for Nordic Kids Media-festivalen fra 2015 til 2021 og fungerede som bestyrelsesmedlem ved BUFF børnefilmfestivalen. Helene har en baggrund inden for kunst, film og pædagogik og har omfattende erfaring inden for børne- og ungdomskultur.

Bragi Thor Hinriksson
Bragi Thor Hinriksson, en dygtig islandsk filminstruktør, mestrer kunsten at fortælle visuelt og at trække spektakulære præstationer frem, især fra unge skuespillere. Hans unikke visuelle stil og nøje opmærksomhed på detaljer skaber fordybende filmoplevelser, hvor realisme og fortryllelse forenes. Hinrikssons enestående forhold til skuespillere, især de unge, resulterer i autentiske skildringer. Hans film udforsker menneskelige temaer, der inviterer til emotionelle rejser og refleksion. Som vinder af adskillige islandske filmpriser er Hinriksson dedikeret til ekspertise og visionær fortælling, hvilket gør ham til en eftertragtet international instruktør.

Trine Aadalen Lo

Trine Aadalen Lo har produceret spillefilm som “Rafiki” (Bestevenner), “De Tøffeste Gutta” og “Los Bando”, samt adskillige kortfilm. Disse værker har alle haft børn og unge som målgruppe og har opnået bred anerkendelse på festivaler. Hun afsluttede sin bachelorgrad i filmproduktion på UCA i Storbritannien i 2001. I 2017 deltog hun i EAVE Producers Workshop. Fra 2004 til 2018 var hun medstifter og producer i produktionsselskabet Filmbin i Lillehammer. Med over 20 års erfaring i at producere film for unge publikum er hun i øjeblikket i gang med at omdefinere sin rolle i branchen. Som freelance kreativ rådgiver og mentor er hendes mål at inspirere og hjælpe filmmagere med at starte deres projekter og karrierer.

 

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.