Ljunga

Kortfilm / Johanna Sutherland / Sverige
I en gammeldags verden langt ude på landet, med hønsegård og dage fyldt med håndens arbejde, er to søstre på opdagelse i kedsomheden. Det er påske, og de er på besøg hos deres bedstefar. En kurv med gammelt udklædningstøj forvandler dem til væsner fra en anden tid. Bedstefar fortæller dem om heksene, der siges at rejse til Blåkulla Skærtorsdag. Ingen ved, hvor Blåkulla er, det er et meget hemmeligt sted fra dengang folk på landet var bange for onde ånder. Pigerne og bedstefar savner bedstemor, som står i urnen på hylden i stuen, men i aften skal de til bålfest. En smuk, nærværende film om kedsomhedens og det langsommes poesi.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie & Norden
Tema: Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Ljunga

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.