Trailer

12 timer til total ødelæggelse

Nanna Kristín Magnúsdóttir / Island
Det legendariske band ‘Red Skulls' bestående af Hanna på 11 år og hendes to venner Aron og Oli har spillet musik sammen siden de var små. De tre medlemmer er superpopulære og altid iført deres ringe med røde dødningehoveder. Bandets motto: En for alle og alle for en runger gennem skolegården, men som medlemmerne bliver ældre giver musikken ikke helt den samme mening, og nu meddeler Oli, at han vil gå solo. Aron vil have, at alt skal være som det altid har været, mens bandets tredje medlem Hanna er åben for forandringer. Men så finder Hanna et brev. Brevets anonyme afsender truer med at ødelægge skolen om 12 timer, og Red Skulls må arbejde sammen for at redde dagen. Den islandske musical leger med musikken, dansemoves og tøjstilen fra 1980erne. Punk vs. disco. Skøjteprinsesser vs. hiphop. Filmens plot er lettere forvirrende, men der bliver maxet ud på sjov musik, skønne koreografier og stemning fra den smukke ø højt mod nord til de store børnehavebørn og indskolingen.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Børnehave & Indskoling
Emne: Norden
Tema: Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: 12 timer til total ødelæggelse

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.