Trailer

Totem – Ama og det magiske hulepindsvin

Sander Burger / Holland & Senegal
11-årige Ama og hendes familie lever illegalt i en lille hyggelig lejlighed i et nedslidt boligkvarter i Rotterdam. De er kommet hele vejen fra Senegal i det vestlige Afrika til Holland uden lovlige papirer. Selvom hun ikke har pas og officielle dokumenter, kan Ama gå i almindelig skole og til svømning ligesom sine skolekammerater, men Ama er altid på vagt, for hvis myndighederne opdager noget, er konsekvenserne uoverskuelige. En aften går det galt, en vandskade i bygningen tiltrækker politiets opmærksomhed, Amas familie føres væk, men Ama slipper væk. Nu begynder et spændende eventyr, som involverer overnatninger i Amas bedste ven Thijas skur i baghaven, fortryllede kaffemaskiner og så dukker et kæmpestort magisk hulepindsvin op og insisterer på at blive venner med Ama.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Eventyr, Familie & Normer og identitet
Temaer: Sanserne i biografen & Hvem er jeg? Hvem er du?

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Totem – Ama og det magiske hulepindsvin

Familien på film

Undervisningsmateriale

Familier kommer i alle mulige former, farver og størrelser i BUSTERs program. Filmene konkretiserer det komplekse i at være en familie på mange forskellige måder og er oplagte til at reflektere over familieformer og -roller i klassen. Dette materiale kan bruges til at analysere den film I skal se på festivalen med familien som omdrejningspunkt. Med de forskellige øvelser arbejder I med at udvide familiebegrebet og reflekterer over, hvilke familieformer I selv støder på i film og serier, og hvilke der mangler. I slutter af med en 'familieanalyse' af filmen

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.