Praktik på BUSTER

BUSTER tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, hvor du vil få mulighed for at udvide dit netværk og få praktisk erfaring inden for en række områder – det gælder bl.a. programlægning og formidling til børn og unge, kommunikation/presse/some, eventplanlægning (publikum/branche), festivalproduktion samt filmpædagogik. Vi udbyder praktikpladser i forbindelse med afvikling af festivalen i efteråret 2022.

BUSTER Filmfestival er Skandinaviens største børnefilmfestival. Over 35.000 børn, lærere og familier deltager hvert år i vores aktiviteter. Vi viser 130+ film, spil og tv serier i samarbejde med engagerede partnere. Vores mål er at bringe kvalitetsfilm og medieindhold frem til de yngste brugere i målgruppen 3-16 år. Vi udkommer med et børnehaveprogram, et skoleprogram og et weekendprogram for familier.

Udover selve filmfestivalen består BUSTER af branche-platformen CPH:INDUSTRY, som hvert år afholder en stor børnemediekonference i samarbejde med DR.

Vi har kontor i Kødbyen på Vesterbro og tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, som du kan læse mere om herunder.

Deadline for ansøgning er d. 10.6 2022. Opstart er start august.

Programafdelingen

Vil du være en del af programafdelingen på BUSTER 2022?

Der er åbent for ansøgninger til praktikpladser på BUSTER i efteråret 2022 Praktikperioden indledes d. 4. august 2022 og man er med til at afvikle festivalen 26.september-9.oktober. Længden på praktikforløbet kan forhandles individuelt. 

Programafdelingen står for programlægning og formidling af BUSTERs program til børnehaver, skoler og familier. Udover film, serier, gaming og leg består vores ambitiøse program også af events, faglige oplæg, workshops og undervisningsmaterialer.

I efteråret ligger produktion og afholdelse af festivalen – vi udvikler og planlægger events og laver outreach til vores forskellige målgrupper (skolelærere, pædagoger, familier). Det hele kulminerer med de 14-dages festival, hvor vi formidler film, byder velkommen, formidler film for store og små, håndterer publikum og koordinerer de mange events.

Vi tilbyder dig:

 • Et indblik i hele festivalprocessen fra idé til færdigt projekt
 • En plads i et lille kreativt engageret team
 • Muligheden for at arbejde selvstændigt med dit fag inden for kulturelle rammer
 • Ansvar og feedback
 • Unik viden om tendenser indenfor film, streaming og leg
 • Muligheden for at prøve kræfter med den vildeste målgruppe af alle: børnene!
 • Erfaring med at formidle til et større publikum

Dit praktikforløb vil så vidt muligt blive udformet efter dine kompetencer og interesser. Et praktikforløb kan f.eks. indeholde:

 • Deltagelse i arbejdet med filmprogrammet
 • Udvikling og afvikling af festivalens events og oplæg
 • Formidling og outreach af programmet til lærere, pædagoger, familier og børn.
 • Produktion af videoindhold såsom trailer til festivalen
 • Ansvar for et af festivalens biografvenues under festivalperioden

Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med kulturelt indhold til børn og unge med forskelligartede arbejdsopgaver og i direkte kontakt med målgruppen. Hos os vil du få forskelligartede arbejdsopgaver – fra det praktiske organiserings- og databasearbejde til den kreative udvikling. Stillingen vil kunne tilpasses dine specifikke komptencer.

Praktisk info

Antallet af ugentlige timer samt dato for opstart er efter aftale.

Send os en ansøgning, som indeholder:

 • Baggrund og kompetencer
 • Dine interesser
 • Praktisk erfaring
 • Ønsker for praktikophold

Max. 500 tegn.

Send din ansøgning til BUSTERs programchef Mariella Harpelunde Jensen mariella@buster.dk. Tjek BUSTER ud på www.buster.dk eller på Facebook / Instagram.

Vi glæder os til at lave festival med dig!

Kommunikation, presse og sociale medier

BUSTER 2022: Praktikanter til kommunikation, presse og sociale medier

Har du lyst til at blive en del af holdet bag Danmarks bedste filmfestival for børn og unge? Skal du i universitetspraktik i efteråret 2022? Og brænder du for film, gaming, kommunikation, digitale og sociale medier? Så er du landet det rette sted!

BUSTER er Nordens største filmfestival for de 3-16 årige. Næste udgave finder sted i efteråret 2022, og i den forbindelse søger vi nye praktikanter, der har lyst til at prøve kræfter med at kommunikere festivalens spændende historier.

Som kommunikationspraktikant på BUSTER kommer du bl.a. til at:

 • Indgå i et team med 1-4 andre praktikanter og en række af festivalens ansatte
 • Fortælle og formidle historier i børnehøjde
 • Fotografere, filme og skrive
 • Lave indhold til sociale medier og hjælpe med pressearbejde
 • Udvikle kommunikationsstrategier med afsæt i skoler, børneinstitutioner og familier

Vi er ikke bange for at give dig dine egne ansvarsområder – derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, arbejde struktureret og har lyst til at være med til at formidle og skabe synlighed om BUSTERs kulturtilbud til børn, unge og skoler.

For at blive praktikant på BUSTER Filmfestival skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Efterårets praktikforløb starter d. 1.8. 2022. Vi holder til i Kødbyen i København sammen med CPH:DOX og CPH PIX.

Praktikforløbet er fuldtid, 30-37 timer (med weekendarbejde under selve festivalen).Praktikken er ulønnet.

Deadline for ansøgning er d. 10.6 2022.

Send ansøgning og CV til sune@cphfilmfestivals.dk. Her kan du også skrive, hvis du har uddybende spørgsmål.

Produktion

Følg med her på siden for opslag om praktikforløb i produktionsafdelingen i efteråret 2022.