Trailer

Vejen over bjergene

Tobias Wiemann / Tyskland
Nazisterne har en liste, og Rolfs far står på den. Derfor skal far og søn nu flygte over bjergkæden Pyrenæerne, som deler Frankrig fra Spanien og videre ud til kysten, hvor et skib kan bringe dem i sikkerhed fra 2.verdenskrigs rædsler i Europa. Pigen Nuri skal føre dem over passet, men tingene går ikke som planlagt. Nu må de to børn i stedet klare sig på egen hånd. Sammen. Og gensidigt hakkeri bliver selvfølgelig til venskab et sted på den stenede bjergsti. Med Middelhavet som det blå bagtæppe udfolder historien sig med spanske frihedskæmpere, tyske patruljer, espadriller, far-jokes fra 40’erne og en lillebitte diamant i en tandpastatube, som rummer hele en families ejendom. Filmen er baseret på Rüdiger Bertrams roman og er inspireret af virkelige hændelser. De to børns rute blev brugt af tusinder af flygtninge under verdenskrigen. Filmens tre sprog tysk, spansk og fransk giver en spændende dimension til venskabet mellem de to børn.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: historie, samfundsfag, tysk & fransk
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie & Normer og identitet
Temaer: Fra bog til film & En sang for friheden

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Vejen over bjergene

Goethe Instituts Undervisningsmateriale til ‘Vejen over Bjergene’

Lær at tale om film på tysk

Undervisningsmateriale

Dette materiale er udviklet sammen med Goethe-Instituttet, og her skal I arbejde med at tale om film på tysk. Før visningen lægger vi op til, at I udvider jeres ordforråd om filmgenrer, -produktion og -smag, og efter visningen sætter vi rammerne for jeres efterbehandling af filmen med spørgsmål, skriveøvelse og reenactment. Alt sammen på tysk!

Min familie og den store historie

Undervisningsmateriale

I filmens verden kan man rejse i tiden. Til en hæsblæsende flugt under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller en fattig bondefamilie i begyndelsen af 1900-tallet. Dette materiale kan bruges til at lave et forløb omkring BUSTERs film til faget historie. Eleverne arbejder kreativt og struktureret med at lave tidslinjer for deres egen families historie, som de kan bruge til at perspektivere filmoplevelsen. Formålet er at skabet et refleksionsrum, hvor eleverne kan reflekstere over forholdet mellem filmens historiske temaer og deres egen livsverden, familiehistorie og nutid.

Familien på film

Undervisningsmateriale

Familier kommer i alle mulige former, farver og størrelser i BUSTERs program. Filmene konkretiserer det komplekse i at være en familie på mange forskellige måder og er oplagte til at reflektere over familieformer og -roller i klassen. Dette materiale kan bruges til at analysere den film I skal se på festivalen med familien som omdrejningspunkt. Med de forskellige øvelser arbejder I med at udvide familiebegrebet og reflekterer over, hvilke familieformer I selv støder på i film og serier, og hvilke der mangler. I slutter af med en 'familieanalyse' af filmen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.