KORTFILMPAKKE: ANIMATIONS AMOK MED BUSTER

Kortfilmpakke
Er I vilde med animationsfilm? Kan I lide hurtige actionfyldte historier med smæk på? Film hvor alle naturlovene brydes, hvor kæmpe grøntsager kan flyve, vulkaner udspyer ild i stride strømme, hvor eventyrfigurer danser til techno i en svinesti og hvor en cowboy, en indianer og en hest kan være allerbedste venner og tage på sommerferie sammen? Så er denne samling kortfilm lige noget for jer. Gå Animations amok med BUSTER.

Boom

Kortfilm / Gabriel Augerai, Charles Di Cicco, Romain Augier, Laurie Pereira De Figueiredo & Yannick Jacquin / Frankrig

På en øde ø befolket af mærkelige fugle midt i det store hav forsøger et par af fuglene at beskytte deres æg mod den lavaspydende vulkan i udbrud. En 3D-animation, der minder en om ‘Ice age’-filmene og tv-serien af samme navn. Action, falden-på-halen-humor kombineret med masser af lavabomber og fugleskrig.

Alene i en elevator

Kortfilm / ANASTASIA PAPADOPOULOU / Greece

Hvad gør vi, når vi er alene i det offentlige rum? F.eks i en elevator? I stop-motion animationsfilmen her leger instruktøren Anastasia Papadopoulou med fire karakterer og deres adfærd i den tid, de bruger i en elevator alene og sammen med andre. Inspireret og nysgerrig på hverdagens små skift stiller instruktøren skarpt på, hvem vi er hvornår.

Svinedrengen

Kortfilm / Magnus Igland Møller & Peter Smith / Danmark

I denne moderniserede udgave af den danske eventyrfortæller H.C Andersens eventyr ‘Svinedrengen’ hænger den kejserlige svinedreng stadig ud med alle svinene i svinestiens mudder. Han får bl.a. tiden til at gå med en nydelig lille gryde med bjælder, som ringer når den bliver sat over ilden, men her hører forbindelsen til den gamle historie fra 1841 altså også op. Prinsessen og hendes hofdamer forhandler ikke med kys, men er i stedet vilde med dans og technofest - og faktisk har prinsessen og svinedrengen så meget til fælles, at de ender med at danse hele natten. Nyd et lille musikalsk eventyr på BUSTER.

Den gyldne kålroe

Kortfilm / Piret Sigus & Silja Saarepuu / Estland

Kom med ned i den fugtige muld i regnormenes og muldvarpernes gange, bland planterester, musereder, rødder og svampesporer. I mørket hvor kun… Hov! Den kæmpestore gyldne kålroe lyser. Filmens historie twister et gammelt slavisk eventyr. Historien plejer at opleves fra bonden og hans families synsvinkel, men i denne version foregår eventyret fra kålroen og dens naboers point of view. Og hvem kan lade være med at holde med en gylden kålroe med overnaturlige evner? Filmen var nomineret til European Children's Film Association ECFA´s årlige pris for bedste europæiske kortfilm.

Den lillebitte rejse

Kortfilm / Emily Worms / Frankrig & Schweiz

Jean ser forundret til, da hans grønne undulat Titi en dag åbner lågen til sit lille metalbur og i stedet for at flyve bort, inviterer ham indenfor. Fugleburet viser sig at indeholde mere, end han nogensinde kunne forestille sig. I filminstruktør Emily Worms’ fine animationsfilm vender vi vrangen ud på det lille kæledyrs verden og finder farver, poesi, glæde og venskab.

Cowboy, Indianer og Hest på sommerferie

Kortfilm / Vincent Patar & Stéphane Aubier / Belgien, Frankrig & Schweiz

Hvem vil du helst være? Cowboy, Indianer eller Hest? Det er sommerferie, og det regner. Cowboy, Indianer og Hest skal ikke ud og rejse. De skal være hjemme hele sommeren. Det lyder måske kedeligt, men nej… Brætspil, biograf, slåskamp, fukssvans, hammer, søm, frokostpause. Der skal bygges et skib hele natten (af naboens gulvbrædder), soves, camperes, spilles klaver og snydes i cykelløb. De tre stykker retro-legetøj har travlt med at have det ALT for sjovt. BUSTER præsenterer den nyeste og måske endda allerbedste af de super bizarre stop-motion-film om Cowboy og Indianer, som altså bedst beskrives som JACKASS for 7-årige. Glæd jer!

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Børnehave, Indskoling, Mellemtrin & Udskoling
Emner: Eventyr, Norden, Normer og identitet & Natur
Temaer: Sanserne i biografen, Hvem er jeg? Hvem er du?, Fra bog til film, Nordiske filmfortællinger & Kærlighed til naturen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.