Svinedrengen

Kortfilm / Magnus Igland Møller & Peter Smith / Danmark
I denne moderniserede udgave af den danske eventyrfortæller H.C Andersens eventyr ‘Svinedrengen’ hænger den kejserlige svinedreng stadig ud med alle svinene i svinestiens mudder. Han får bl.a. tiden til at gå med en nydelig lille gryde med bjælder, som ringer når den bliver sat over ilden, men her hører forbindelsen til den gamle historie fra 1841 altså også op. Prinsessen og hendes hofdamer forhandler ikke med kys, men er i stedet vilde med dans og technofest - og faktisk har prinsessen og svinedrengen så meget til fælles, at de ender med at danse hele natten. Nyd et lille musikalsk eventyr på BUSTER.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Børnehave & Indskoling
Emne: Eventyr
Tema: Fra bog til film

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Svinedrengen

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.