Den gyldne kålroe

Kortfilm / Piret Sigus & Silja Saarepuu / Estland
Kom med ned i den fugtige muld i regnormenes og muldvarpernes gange, bland planterester, musereder, rødder og svampesporer. I mørket hvor kun… Hov! Den kæmpestore gyldne kålroe lyser. Filmens historie twister et gammelt slavisk eventyr. Historien plejer at opleves fra bonden og hans families synsvinkel, men i denne version foregår eventyret fra kålroen og dens naboers point of view. Og hvem kan lade være med at holde med en gylden kålroe med overnaturlige evner? Filmen var nomineret til European Children's Film Association ECFA´s årlige pris for bedste europæiske kortfilm.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Indskoling & Mellemtrin
Emner: Eventyr & Natur
Temaer: Sanserne i biografen, Nordiske filmfortællinger & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Den gyldne kålroe

Naturlig nysgerrighed!

Undervisningsmateriale

BUSTER viser hvert år et hav af smukke og spændende film om natur til de yngste i skolen. Dette materiale lægger op til et kreativt og legende forløb om naturvidenskabelig metode og undersøgelse med nysgerrighed som omdrejningspunkt. Eleverne skal bl.a. tegne deres egen biolog, finde arter i naturen, lave 'light-klassificering' af dem og sidst men ikke mindst stop-motion-animere deres fund i små film.

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.