Film en gyserscene

Har I set en gyser? Har I oplevet, hvordan denne filmgenre kan få hjertet til at banke hurtigere, få jer til at svede eller hoppe i sædet? I denne film-workshop, som vi kalder ‘Krydsklip’ laver I gyserscener sammen med skoleklasser over hele Norden, som en professionel filminstruktør samler, supplerer med ekstra optagelser og klipper sammen. I skal udvikle og filme jeres egne gyser-karakterer, replikker og jumpscare-scener. Ved jeres deltagelse har I mulighed for at vinde en filmfest for klassen til en værdi af 5.000 DKK. Filmen får premiere på www.nordeniskolen.org i 2024.

Skoleprogram - info til lærere

Klassetrin: Mellemtrin
Tema: Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Film en gyserscene

Krydsklip: Lav en gyser

Undervisningsmateriale

I dette undervisningsforløb, med fokus på filmproduktion, er I med til at lave gyserscener til et stort filmprojekt for elever fra hele Norden. Eleverne kommer til at stifte bekendtskab med filmproduktion som en sammensat og kollektiv proces med idéfase, optagelse, klipning. De får praktisk indblik i basale filmtekniske virkemidler såsom indstillinger, lys, kameraføring og location og arbejder kreativt og fællesskabsorienteret. Årets tema (‘En fælles nordisk gyser’) skærper desuden elevernes analytiske opmærksomhed på de filmiske virkemidler, som de kender fra gysergenren. Når I er færdige med jeres produktion, kan I indtil april 2024 uploade jeres materiale på denne side: https://nordeniskolen.org/da/krydsklip-en-faellesnordisk-gyser/) og så samler en professionel filminstruktør scenerne, supplerer med ekstra optagelser og klipper det hele sammen til en film. Ved jeres deltagelse i ‘Krydsklip’ har I mulighed for at vinde en filmfest for klassen (et gavekort på 5.000 DKK).

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.