Trailer

Luisa og den fjerprydede slange

Kortfilm / Hefang Wei / Frankrig
Nede i en papkasse bor en grøn gekko, mørkegrøn på ryggen, lysende grøn på maven. Det er Quetza; Louisas eneste ven efter hun er flyttet. Mexico City er meget anderledes end Europa. Sombreros og musik i gaderne, støvede veje i stedet for asfalt. Her møder hun drengen Arturo og hans bedstemor Abuela, som nok kan lidt magi og fortæller om den fjerprydede slangegud Quetzalcoatl og hans onde bror, den store jaguar. Noget tyder på, at profetien er ved at gå i opfyldelse, og Luisa og hendes nye ven Arturo må spille en afgørende rolle i at redde verden, hjulpet af Diego som er mexicansk wrestler og selvfølgelig gekkoen Quetza. Det bliver det sjoveste eventyr. Quetzalcoatl er gud for visdom, intelligens og orden, den vigtigste gud hos aztekerne i Mexico og fremstilles ofte som en fjerklædt slange.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Indskoling & Mellemtrin
Emner: Normer og identitet & Familie
Temaer: Fra bog til film, Hvem er jeg? Hvem er du? & Sanserne i biografen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Luisa og den fjerprydede slange

Familien på film

Undervisningsmateriale

Familier kommer i alle mulige former, farver og størrelser i BUSTERs program. Filmene konkretiserer det komplekse i at være en familie på mange forskellige måder og er oplagte til at reflektere over familieformer og -roller i klassen. Dette materiale kan bruges til at analysere den film I skal se på festivalen med familien som omdrejningspunkt. Med de forskellige øvelser arbejder I med at udvide familiebegrebet og reflekterer over, hvilke familieformer I selv støder på i film og serier, og hvilke der mangler. I slutter af med en 'familieanalyse' af filmen

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.