KORTFILMPAKKE: Franske kortfilm

Kortfilmpakke
Er I ved at lære fransk? Så er her tre charmerende og spændende splinternye kortfilm på fransk. Vi starter på legepladsen hos de tre børn Colin, Charlie og Martin, som mødes i en park og begynder at bruge deres fantasi i en leg. Herefter skal I møde Anna, der kan mærke, at øjeblikket nærmer sig, hvor hun skal beslutte, om hun vil bevæge sig ud af sin velkendte, trygge verden. Til sidst skal I opleve en af årets mest romantiske kortfilm. 12-årige Mahdi er så glad for Jada, at han har skrevet et digt til hende. Han kan ikke tro, at det er sidste chance for at fortælle hende, hvor glad han er for hende. Får han det endelig sagt?

Skal vi lege?

Kortfilm / Pauline Morel / Belgien

Skal vi lege? Grænsen mellem fantasi og virkelighed er på spil i denne sjove kortfilm, hvor den belgiske animationsinstruktør Pauline Morel leger med billederne og fantasien. De tre børn Colin, Charlie og Martin mødes i en park og begynder at bruge deres fantasi i en leg. Colin foreslår, at de skal forestille sig, at de er en familie. Han bliver mere og mere overbevisende i den rolle, han har i fantasilegen og går til sidst over alles grænser. Fantasien smelter sammen med virkeligheden, børnene udvikler deres venskab og tager oplevelsen med ind i det virkelige liv.

Øjeblikket

Kortfilm / Aurélie Marpeaux / Frankrig

Anna er 18 år, hun er vokset op og har altid boet i den franske by Bourg-en-Bresse. Pludselig åbner hendes arbejde på en restaurant op for en masse nye muligheder. Men hvem er hun, hvis hun ikke længere er den Anna, som hun plejer at være med de samme venner i de gader og den by, hun kender ud og ind? Anna er lammet, men kan mærke at øjeblikket nærmer sig, hvor hun skal beslutte, om hun vil bevæge sig ud af sin kendte verden. Hvad er hun villig til at give slip på?

De rigtige ord

Kortfilm / Adrian Moyse Dullin / Frankrig

Det er sidste chance. Jada skal flytte, Jada.. hende som 12-årige Mahdi er så glad for, at han har skrevet et digt til hende. Han kan ikke tro, han aldrig skal se igen. Mahdi vil sige noget, gøre noget, før det er for sent. Måske er dagen i dag sidste gang, han nogensinde ser hende? Men der er flere forhindringer i bussen på vej til indkøbscenteret, end man skulle tro. Årets mest romantiske film på BUSTER er skrevet af Emma Benestan, som før har vist sit talent for kærlighedsfilm. Se den! Filmen var nomineret til den store børnefilmpris ECFA for bedste kortfilm i 2022.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & fransk
Klassetrin: Udskoling
Emner: Familie, Normer og identitet & Digitale medier
Temaer: Sanserne i biografen & Hvem er jeg? Hvem er du?

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.