Trailer

Titina

Kajsa Næss / Norge & Belgien
Er du vild med at gå på opdagelse? Så prøv at forestil dig, at du kunne være det første menneske på Nordpolen. Den italienske hund Titina er hovedpersonen i denne spændende animationsfilm om den verdensberømte norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. I 1925 satte han som den første nogensinde foden på Nordpolen og med ham havde han Titina og hendes ven, luftskibsingeniøren Umberto Nobile. Roald Amundsen var allerede verdensberømt for sine opdagelsesrejser, han kortlagde Nordvestpassagen og Sydpolen, og i 1925 vil han så flyve i Umberto Nobile´s specialdesignede luftskib til Nordpolen. En sidste stor bedrift. ’Titina’ mikser animationerne med korte dokumentariske optagelser fra 1920’erne, som perspektiverer datidens virkelighed.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Natur & Norden
Tema: Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Titina

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.