Trailer

Solskin og beton

David Wnendt / Tyskland
Et medrivende og råt portræt af livet for en gruppe unge mennesker, der mod alle odds drømmer om et andet og bedre liv. Filmen fortæller om venskab, håb og loyalitet, og er fuld af charmerende skuespilpræstationer, hårdtslående autenticitet og ikke mindst skøn musik. Filmen er baseret på en graphic novel af den unge tyske komiker Felix Lobrecht og er fuld af tyske bandeord, hårdtslående scener og comedy. BEMÆRK: Anbefales til børn over 12 år.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, samfundsfag & tysk
Klassetrin: Udskoling
Emne: Familie
Temaer: Fra bog til film & Hvem er jeg? Hvem er du?

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Solskin og beton

Lær at tale om film på tysk

Undervisningsmateriale

Dette materiale er udviklet sammen med Goethe-Instituttet, og her skal I arbejde med at tale om film på tysk. Før visningen lægger vi op til, at I udvider jeres ordforråd om filmgenrer, -produktion og -smag, og efter visningen sætter vi rammerne for jeres efterbehandling af filmen med spørgsmål, skriveøvelse og reenactment. Alt sammen på tysk!

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.