KORTFILMPAKKE: Sjov i naturen

Kortfilmpakke
Har du prøvet at lege i naturen en hel dag? En hel nat? I regnvejr? I måneskin? Har du vovet dig ud på opdagelse i naboens have og mødt en sjov hund? Et lille væsen af ler? En kanariefugl, der er stukket af hjemmefra? Vi har samlet fire kortfilm om at have det sjovt og bruge sin nysgerrighed i naturen. Kom med!

Lou på en sur dag

Kortfilm / Signe Kjær & Aksel Køie / Danmark

Lou er sur allerede inden, hun åbner øjnene. Hun vil ikke have tøj på, kjolen kradser og strammer. Det er den dårligste kjole i hele verden! Sådan begynder fortælling om den lille Lou, som hverken vil have grød eller kjole. Døren siger 'Bang!', og Lou og hendes bedste ven går ned til haletudserne. Den prisvindende danske illustrator Signe Kjær og Picture Book Collective præsenterer ‘Lou på en sur dag’ – en smukt animeret interaktiv fortælling med Signes tegninger på det store lærred.

Suzie i haven

Kortfilm / Lucie Sunková / Slovakiet & Tjekkiet

Fugle, højt græs, snegle og en lille bæk. Suzie tager med sin mor og far i kolonihavehuset udenfor byen. Her møder hun en sort hund og opdager en fascinerende have. Hvem tilhører haven? Hvem holder til i det grønne rum? Suzie er først lidt bange, men så finder hun en nøgle…

Muedra

Kortfilm / Cesar Díaz Meléndez / Spain

Instruktøren Cesar Díaz Meléndez leger sig igennem landskaber med glubske sten, vandrende træer, stejle bjergtoppe og skiftende lys med sin lille salamander-agtige hovedperson, i denne spanske claymation-film uden ord. Den er imponerende animeret. Det er en film om naturen og biodiversitet, på en anden måde, i et landskab, som kombinerer Spaniens tørre jord med fantasivæsener og planter. Man får selv lyst til at lave film af at se denne velproducerede smukke film. Filmens titel “Muedra” henviser til den by fra 1920, som ligger på bunden af søen, og som filmens hovedkarakter kommer op af. Når der er tørke i området, som ligger nord for Madrid, kan man se byens klokketårn stikke op af søen.

Kiki stikker af

Kortfilm / Julie Rembauville & Nicolas Bianco-Levrin / Frankrig

Kiki keder sig i sit bur hos den gamle dame, og ved førstgivne lejlighed stikker den lille gule kanariefugl af. Det bliver en oplevelse at vænne sig til friheden i en af Europas mest berømte byer; Paris. Men med friheden kommer også ansvar for selv at skaffe føde, og der er meget Kiki skal lære. Historien om Kiki er et mix af animation og virkelige locations i Paris - hvilket giver filmen en helt særlig Parisisk stemning. Filmen blev nomineret til den store børnefilmpris ECFA for bedste kortfilm i 2022.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Børnehave & Indskoling
Emner: Eventyr, Familie, Norden, Natur & Klima
Temaer: Sanserne i biografen, Fra bog til film & Kærlighed til naturen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.