Nordlysets børn Brathta og Aanta

Kortfilm / Anders Östergren Njajta / Sverige
De to børn Bräjhta og Aanta bor i den sydlige del af det samiske område i Sverige og Norge, der kaldes Saepmie. De bruger hele dagen i naturen, hvor de tager på eventyr med deres venner, dyrene og de ånder, der lever på sletterne og i skoven. Det samiske folk har deres egne sagaer og myter og er rigtig gode til at fortælle historier. I denne lille film skal I høre om dengang, Bräjhta og Aanta var nødt til at vogte renerne alene en hel nat, fordi bedstefar var blevet syg.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Børnehave, Indskoling & Mellemtrin
Emner: Eventyr, Familie, Normer og identitet, Natur & Norden
Temaer: Sanserne i biografen, Nordiske filmfortællinger & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Nordlysets børn Brathta og Aanta

Naturlig nysgerrighed!

Undervisningsmateriale

BUSTER viser hvert år et hav af smukke og spændende film om natur til de yngste i skolen. Dette materiale lægger op til et kreativt og legende forløb om naturvidenskabelig metode og undersøgelse med nysgerrighed som omdrejningspunkt. Eleverne skal bl.a. tegne deres egen biolog, finde arter i naturen, lave 'light-klassificering' af dem og sidst men ikke mindst stop-motion-animere deres fund i små film.

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.