Krydsklip – Hverdagens poesi

Kortfilm / Emil Nørgaard Munk / Danmark
Skal I lære om de nordiske sprog? Her er den perfekte film til jer. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag. Og så forfra igen. Hverdagen er trætte morgener. Hverdagen er skolen, matematik, madpakker, mellemtimer, monoton. Lektier og aftensmad. Hverdagen kan være en langsom, kedelig gentagelse, men hverdagen er også venskaber og familie. Det er kærlighed og kram. Hverdagen har sin egen skønhed og poesi. Seks børn fra Finland, Færøerne, Norge, Sverige, Island og Danmark mødes i en inspirerende samtale fuld af leg, bevægelse og dialog om hverdagens poesi. Runar fra Færøerne, Bjarni fra Island, Ottilia fra Finland, Alma fra Sverige, Fillippa fra Danmark og Sivert fra Norge. Hvordan får vi øje på poesien i hverdagen?

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Mellemtrin
Emner: Familie, Normer og identitet & Norden
Temaer: Sanserne i biografen, Nordiske filmfortællinger & Hvem er jeg? Hvem er du?

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Krydsklip – Hverdagens poesi

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.