Comedy Queen & Premiere på Krydsklip

Kortfilmpakke

Krydsklip – Hverdagens poesi

Kortfilm / Emil Nørgaard Munk / Danmark

Skal I lære om de nordiske sprog? Her er den perfekte film til jer. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag. Og så forfra igen. Hverdagen er trætte morgener. Hverdagen er skolen, matematik, madpakker, mellemtimer, monoton. Lektier og aftensmad. Hverdagen kan være en langsom, kedelig gentagelse, men hverdagen er også venskaber og familie. Det er kærlighed og kram. Hverdagen har sin egen skønhed og poesi. Seks børn fra Finland, Færøerne, Norge, Sverige, Island og Danmark mødes i en inspirerende samtale fuld af leg, bevægelse og dialog om hverdagens poesi. Runar fra Færøerne, Bjarni fra Island, Ottilia fra Finland, Alma fra Sverige, Fillippa fra Danmark og Sivert fra Norge. Hvordan får vi øje på poesien i hverdagen?

Comedy Queen

Kortfilm / Sanna Lenken / Sverige

En af årets bedste film fra Norden kombinerer gråd og grin i fortællingen om 12-årige Sasha, der kæmper for at komme videre efter sin mors selvmord. Hun lægger en helt konkret plan: hun vil være ‘Comedy Queen’ i den lokale Comedy Club og få sin grådlabile far til at grine. Hun ændrer rutiner, udseende, venskaber og sit forhold til sig selv. Men det er svært at holde sig til planen, selvom Sasha har verdens bedste veninde, farbror Ossie og en kærlig far. Filmen er baseret på romanen “Comedy Queen” af Jenny Jägerfeld og fortæller på en hjerteskærende, boblende og humoristisk måde om det at stå tilbage efter en forælders uforståelige selvmord. BUSTERs børnepanel anbefaler: det er svært at forlade biografen uden tårer i øjnene (på den gode måde)!

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie, Normer og identitet & Norden
Temaer: Sanserne i biografen, Nordiske filmfortællinger, Hvem er jeg? Hvem er du? & Fra bog til film

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.