KORTFILMPAKKE: Hvem er jeg? Hvem er du?

Kortfilmpakke
Sommetider tænker Edgars ko kun på sig selv. Den glemmer helt, at der er andre i stuen, som måske godt kunne tænke sig lidt ro. I disse seks meget forskellige kortfilm, som både er sjove, alvorlige og spændende, får vi som publikum mulighed for at leve os ind i seks forskellige hovedpersoners liv. Malik er tilbage i ‘hjemlandet’ for første gang, Ivalu leder efter sin søster i den Oscar-nominerede kortfilm af filminstruktør Anders Walther, Milo er såret over at hendes nye ven skal flytte og Madden drømmer om frihed og pjækker fra pligterne. For et øjeblik får vi lov til at leve os ind i andre personers liv og oplevelser i biografmørket. Måske er der følelser vi genkender? Spejler? Det kan være en følelse af sympati, eller bare et rigtig godt grin.

Ivalu

Kortfilm / Anders Walther & Pipaluk Kreutzmann Jørgensen / Danmark & Grønland

Ivalu kommer ikke. Venter hun på sin lillesøster i bjergene, hvor de plukkede tranebær sammen? Er hun ved ruinen, hvor de legede? Er hun blevet væk i tågen? Hvorfor skriger ravnen? Hvor er hun? Det er jo i dag, den danske dronning kommer på besøg i byen, og Ivalu skal have sin smukke konfirmationsdragt på. Filminstruktørerne Anders Walther og Pipaluk Kreutzmann Jørgensens Oscar-nominerede kortfilm ‘Ivalu’ handler om Ivalus lillesøsters søgen efter sin storesøster. Det er en mageløs smuk, spændende og sørgelig film om to søstre, der mister hinanden. Filmen er baseret på illustrator Lars Horneman og forfatter Morten Dürrs graphic novel af samme navn.

Splittet

Kortfilm / Jahfar Muataz / Danmark, Sverige & Jordan

Saddam Hussein, den store irakiske diktator, er død. Maliks onkel Musa bliver endelig løsladt efter lang tid i fængsel. Friheden er kommet til Irak. Tyrannen er død! Maliks forældre er lykkelige, familien skal tilbage til hjemlandet, men Malik kender ikke det, de voksne kalder hans hjemland, han husker kun familiens liv i Sverige. Et Sverige hvor han heller ikke hører til. Malik står ansigt til ansigt med sin splittede identitet i filminstruktør Jahfar Muatazs stærke film. Han gør det med oprejst pande og et stærkt hjerte i en kortfilm, der sidder i kroppen længe efter den er forbi. BUSTER anbefaler til 13+

Hollywood

Kortfilm / Tia Kouvo / Sverige

“Hvilken verdenskendt skuespiller besvimede under en middag på en restaurant i Malibu, Hollywood?”. De to 11-årige veninder Yasra og Emma forsøger at indsamle al den viden, de kan, om filmstjernernes, YouTubernes og influencernes hovedstad Hollywood. De drømmer om at have penge nok til at flytte til USA i et hus i solen med swimmingpool, lækkert tøj, mikrofoner og smykker. De øver sig i dans, indsamler viden om byen og sælger deres gamle legetøj, imens de voksne har travlt med deres egne drømme om et succesfuldt liv.

Madden

Kortfilm / Malin Ingrid Johanson / Sverige

Høje hæle på bondegårdens gårdsplads. På sine forældres gård langt ude på landet i Sverige prøver 13-årige Madden at finde ud af, hvem hun gerne vil være. Er hun den Madden, der blander O’Boy kakaopulver i den friske mælk fra stalden? Er hun Madden med navlepiercings? Madden i høje hæle? Eller hende der lader sin lillesøster være alene hjemme, når hun har lovet at passe hende - for at mødes med vennerne? Malin Ingrid Johanssons smukke kortfilm fortæller en fin historie om de mange versioner af Madden, og hvem hun er, da hun pludselig ser verden fra en helt ny vinkel i sommernatten.

Mit navn er Edgar og jeg har en ko

Kortfilm / Filip Diviak / Tjekkiet & Slovakiet

En ting er, at Edgar ser kedelig ud med sit overskæg, et kort slips med orange striber og en lille taske, men han bor også i en kedelig lejlighed med en lyseblå sofa, en lyseblå og turkisstribet dug på spisebordet og udsigt til det kedelige byggeri overfor. Han har et tv, en radio og en lampe, han har fået af sin mor… Men en dag skal han på sightseeingtur til det lokale slagteri, og her sker der noget, der ændrer hans liv radikalt. Filip Diviak som er en af de dygtigste nye Europæiske animatorer, har lavet en sjov og tankevækkende ny film.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, samfundsfag & historie
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie, Normer og identitet, Norden, Digitale medier & Natur
Temaer: Fra bog til film, Nordiske filmfortællinger, Hvem er jeg? Hvem er du?, Sanserne i biografen & Kærlighed til naturen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.