Trailer

Det store raserianfald

Kortfilm / Célia Tisserant & Arnaud Demuynck / Belgien & Frankrig
Har du nogensinde været splitterhamrende rasende; vred, vred, vred helt ud i ørerne? Så vred at det eneste, du kan høre, er blodets brusen i din rasende hjerne? Robert har en dårlig dag, og da han kommer hjem fra skole, er han fuld af arrigskab og vrede. Rød vrede. Roberts far ser måbende til, mens Robert tramper op af trappen til sit værelse, hvor hans vilde utæmmelige vrede får frit løb, men heldigvis er vreden sjældent på besøg så længe. En lille film om vilde følelser.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Indskoling & Mellemtrin
Emner: Eventyr, Familie & Normer og identitet
Temaer: Fra bog til film, Sanserne i biografen & Hvem er jeg? Hvem er du?

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Det store raserianfald

Animer din familie

Undervisningsmateriale

Alle børn har forskellige familiehistorier. I denne stop-motion animations-workshop får eleverne chancen for at give et indblik i deres personlige familiehistorie via skabelsen af en stop-motion film. Baggrundene, som børnene skal bruge til at skabe deres stop-motion film, er tegnet af illustratoren Line Malling & animator Daniel Sanjari fra kunstnerfællesskabet GIGIS, men historierne er børnenes egne. Workshoppen ledes af dygtige animatorer bl.a. den Oscar-nominerede Mette Ilene Holmris og filminstruktør Karla Nor Holmbäck. Workshoppen kræver 2 lektioners forberedelse inden workshop som er dette læringsmateriale. Undervisningsmaterialet hører til animations-workshoppen Animer din familie, som I kan tilmelde jer på: https://buster.dk/event/animer-din-familie-stop-motion-workshop/

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.