Trailer

Vejen over bjergene

Tobias Wiemann / Tyskland
Nazisterne har en liste, og Rolfs far står på den. Derfor skal far og søn nu flygte over bjergkæden Pyrenæerne, som deler Frankrig fra Spanien og videre ud til kysten, hvor et skib kan bringe dem i sikkerhed fra 2.verdenskrigs rædsler i Europa. Pigen Nuri skal føre dem over passet, men tingene går ikke som planlagt. Nu må de to børn i stedet klare sig på egen hånd. Sammen. Og gensidigt hakkeri bliver selvfølgelig til venskab et sted på den stenede bjergsti. Med Middelhavet som det blå bagtæppe udfolder historien sig med spanske frihedskæmpere, tyske patruljer, espadriller, far-jokes fra 40’erne og en lillebitte diamant i en tandpastatube, som rummer hele en families ejendom. Filmen er baseret på Rüdiger Bertrams roman og er inspireret af virkelige hændelser. De to børns rute blev brugt af tusinder af flygtninge under verdenskrigen. Filmens tre sprog tysk, spansk og fransk giver en spændende dimension til venskabet mellem de to børn.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: historie, samfundsfag, tysk & fransk
Emner: Familie & Normer og identitet
Temaer: Fra bog til film & En sang for friheden

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Vejen over bjergene

Goethe Instituts Undervisningsmateriale til ‘Vejen over Bjergene’

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.