Svære følelser i smukke film

Kortfilmpakke
Oplev et stærkt program af film, der sætter billeder og lyd på følelser, som kan være svære at sætte ord på. De blændende smukke animationsfilm ‘Drengen og elefanten’, ‘Lou på en sur dag’, ‘Operation Julemand’ og den rørende dokumentarserie ‘Vores børnehjem’ viser os, hvordan det er at føle sig forkert, være helt alene eller savne sine forældre. Heldigvis findes der venner, gode voksne, leg og trylledej, så dårlige dage kan blive gode.

Drengen og elefanten

Kortfilm / Sonia Gerbeaud / Frankrig

Sarte blyantsstreger af et klasselokale med rækker af borde og nysgerrige ansigter, der hvisker og glor. Filminstruktør Sonia Gerbeauds animationsfilm illustrerer på poetisk vis det at føle sig anderledes og udenfor fællesskabet ved at lade sin hovedperson starte i en ny klasse som elefant. “Se, hvor store ører han har”, hvisker en elev, da drengen træder ind i sin nye klasse. Det er en tidløs og legende fortælling om at føle sig anderledes og bogstaveligt talt være elefanten i rummet. Den venlige og lidt ængstelige elefant holder sig med hængende snabel for sig selv i frikvarteret - leger, drømmer og sanser i sin egen verden. Men heldigvis er der en anden i klassen, der har lyst til at lege med. Farver, lyde og streger mødes i en rørende fortælling, som starter mange gode snakke om venskab og det at føle sig anderledes.

Lou på en sur dag

Kortfilm / Signe Kjær & Aksel Køie / Danmark

Lou er sur allerede inden, hun åbner øjnene. Hun vil ikke have tøj på, kjolen kradser og strammer. Det er den dårligste kjole i hele verden! Sådan begynder fortælling om den lille Lou, som hverken vil have grød eller kjole. Døren siger 'Bang!', og Lou og hendes bedste ven går ned til haletudserne. Den prisvindende danske illustrator Signe Kjær og Picture Book Collective præsenterer ‘Lou på en sur dag’ – en smukt animeret interaktiv fortælling med Signes tegninger på det store lærred.

Vores børnehjem

Kortfilm / Ulla Søe / Danmark

Fire danske børn på børnehjemmet Skovgården inviterer os modigt og ærligt ind i deres verden. Filminstruktøren Ulla Søe har gennem et år fulgt dem gennem både glade og svære øjeblikke. Thais, Tobias, Lærke og Sarah er alle mellem 7 og 11 år og kan ikke være hos deres forældre, fordi de ikke kan passe godt nok på dem. Selvom intet er normalt, når man som barn er ramt af det allersværeste, er der alligevel meget i børnenes liv, der ligner andre børns. De børster tænder om morgenen, de går i skole, og de får læst højt af de voksne om aftenen. De glæder sig til fødselsdage, slik-dage og iPad-tid, og de synes, at det er rart, når deres yndlingsvoksen skal putte dem eller nusser dem i håret. Der er gode dage og dårlige dage, når man savner sine forældre og ville ønske, at tingene var anderledes.

Operation Julemand

Kortfilm / Marc Robinet / Frankrig & Belgien

I en mystisk skov fyldt med krogede træer ligger et stort gammelt hus fyldt med udstoppede eksotiske dyr, jagttrofæer og antikke våben. Her bor en legendarisk storvildtjæger, som kan fange og skyde hvilket som helst dyr på kloden. Denne jul får han en ganske særlig opgave af en af sine rigeste kunder: monsieur Mansart har nemlig lovet sin 8-årige søn William selveste julemanden i julegave. For hvad gør man ikke for at give sin søn en god jul, når man selv har for travlt til at være der? Heldigvis opdager William, at hans ønske om at få julemanden i julegave ikke er en særlig god idé, og med hjælp fra sine venner sætter han ‘Operation julemand’ i gang. Filmen er smukt animeret med en virkelig dejlig farvepalette af Marc Robinet, en af Europas helt store animatorer.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Emner: Normer og identitet, Eventyr, Familie, Norden & Natur
Temaer: Sanserne i biografen & Fra bog til film

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.