Trailer

Lynx man

Juha Suonpää / Finland
Kan man være venner med et vildt dyr? Efter en alvorlig ulykke bor den gamle mand Hannu alene på en gård langt ude i det vestlige Finland. Da Hannu en dag finder en død lynx (det gamle danske ord for denne katteart er ‘los’) går det op for ham, at lynxen er tilbage i hans område, præcis som da han var barn. Hannu installerer 23 særlige vildt-kameraer overalt i skoven omkring sit hus og lærer nu lynxen at kende på en helt ny måde, samtidig med at han opdager de mange andre dyr, der lever omkring ham. Elge, harer, egern, traner, ørne og ulve. Hannu begynder at danne en slags venskab med de vilde katte, han lægger mad ud til dem og designer legeredskaber, han lærer deres liv, vaner og personligheder at kende. De vilde kattes ånd bliver en stor del af hans liv og fylder ham med ærefrygt og glæde over naturen. BUSTER anbefaler denne stenede sjove naturfilm om Hannu og de fantastiske dyr, der engang beboede hele den nordlige del af vores planet, men nu er tæt på at være uddød.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, historie, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Natur, Norden & Klima
Temaer: Sanserne i biografen, Nordiske filmfortællinger & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Lynx man

Naturlig nysgerrighed!

Undervisningsmateriale

BUSTER viser hvert år et hav af smukke og spændende film om natur til de yngste i skolen. Dette materiale lægger op til et kreativt og legende forløb om naturvidenskabelig metode og undersøgelse med nysgerrighed som omdrejningspunkt. Eleverne skal bl.a. tegne deres egen biolog, finde arter i naturen, lave 'light-klassificering' af dem og sidst men ikke mindst stop-motion-animere deres fund i små film.

Hvem er jeg? Hvem er du? – Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.