Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Nordiske kortfilm

Toke Madsesn, Jahfar Muataz, Martin Jenefeldt, Anna Karín Lárusdóttir & Ulla Søe / Danmark, Sverige & Island / 91 min

Mød børn og unge fra de nordiske lande og lyt til sprogene finsk, norsk, islandsk, svensk og dansk i disse fem film fra vidt forskellige steder i Norden. BUSTER anbefaler fem gode nordiske filmhistorier om nutidens børn og unge.

Mano

Mano

Toke Madsesn / Danmark / 2023 / 7 min

Fuglene flyver i flok over boligblokken, hvor storebror Mano vækker lillebror Izzo til endnu en morgen uden morgenmad. De to brødre klarer sig selv, mens mor er optaget af endnu en herregæst med store grin og en fuld pung. En varm film om søskendekærlighed, selvrespekt og familier ude af rytme. Filmen er instrueret af danske Toke Madsen og udtaget til verdens største animationsfilmfestival i Annecy 2023 i Frankrig.

Torn

Splittet

Jahfar Muataz / Sverige & Danmark / 2022 / 28 min

Saddam Hussein, den store irakiske diktator, er død. Maliks onkel Musa bliver endelig løsladt efter lang tid i fængsel. Friheden er kommet til Irak. Tyrannen er død! Maliks forældre er lykkelige, familien skal tilbage til hjemlandet, men Malik kender ikke det, de voksne kalder hans hjemland, han husker kun familiens liv i Sverige. Et Sverige hvor han heller ikke hører til. Malik står ansigt til ansigt med sin splittede identitet i filminstruktør Jahfar Muatazs stærke film. Han gør det med oprejst pande og et stærkt hjerte i en kortfilm, der sidder i kroppen længe efter den er forbi.

Wait

Vent

Martin Jenefeldt / Sverige / 2023 / 12 min

Jamilla og Sofia slænger sig i græsset og tager selfies, mens de venter på at mødes med Sofias kæreste Amir og hans lækre venner. Men pigernes søde fantasier bliver afløst af vild panik. Amir har andre planer end dobbeltdates, og snart befinder Jamilla og Sofia sig i skoven med et mordvåben i en lyserød sportstaske og pulsen helt oppe. En film om at tro det bedste og blive rodet ud i det værste.

Felt Cute

Felt Cute

Anna Karín Lárusdóttir / Island / 2023 / 15 min

11-årige Breki er altid i konflikt med sin storesøster. De skændes og går hinanden på nerverne. Konstant. En dag, hvor hun er alene hjemme, sniger Breki sig ind på søsteren værelse og giver sig selv en fuld make-over med søsterens tøj og make-up. Værelset forvandles til et stort rod og Breki til en helt anden. Da resten af familien pludselig dukker uventet op, er det længe ventede showdown mellem de to søskende uundgåeligt.

Short on Money

Ik’ så mange penge

Ulla Søe / Danmark / 2023 / 29 min

Hvad er fattigdom? Er der fattige børn i Danmark? Fem børn og teenagere fortæller om at vokse op i en familie, hvor pengene er små. Lotus på 12 år er usikker på, om hendes venner dømmer hende, fordi hun aldrig har råd til noget. Hun flover sig over at tage venner med hjem, fordi der er så rodet. Hendes mor er arbejdsløs med en alvorlig arbejdsskade og mangler overskud. Isak er blevet rigtig god til at designe billige måltider og lave mad for at hjælpe sin mor og lillesøster, men også han kender til tilbudsjagt og havregryn sidst på måneden. Isak, Mathias, Lotus, Anthon-Carl og Henrietta er helt almindelige danske børn og teeangers som alle andre, men deres familiers fattigdom mærker dem, og det fanger filminstruktør Ulla Søe fornemt i denne lille perle fuld af venskab, håb og rå kærlig ærlighed om at vokse op i fattigdommens skygge.