René van Zundert / Holland
"Ser du mig, eller ser du den, du vil se?" Rotterdam er Europas største havneby og hjem for mere end 180 nationaliteter, inklusiv Tamia, Selena og Darlin. De er alle mellem 13 og 14 år, og i denne dokumentarserie tager de os helt med ind i deres liv lige nu. Selenas søster er blevet tvangsfjernet, og hun savner hende hele tiden. Hun skriver breve og breve og breve, som hun poster i den lokale postkasse. Hun forsøger at glemme savnet, finde nærhed med sine forældre og dyrke sin interesse for at ordne negle. Men det er ikke let, når selvtilliden mangler og man, som hun siger, har en ‘fejl’ i sit hoved, sin ADHD. 14-årige Darlin kom fra Den Dominikanske Republik med sin mor og har lært Hollandsk på no time. Men hans mor (og bedste ven) er kronisk syg og er i perioder indlagt på hospitalet. Han hjælper til, søger ihærdigt arbejde og drømmer om at blive ”Man of the house”. Fremtiden? At blive færdig i skolen og have en ren straffeattest. Om to år har han på sin opvaskerløn tjent nok til at give sin mor en flyrejse til deres hjemland. Tamia på 13 kæmper for at tro på sig selv efter at være blevet mobbet gennem hele sin skoletid. Hun har kort lunte og bliver hurtig vred, men i ‘spoken word’ får hun rytme på frustrationerne. "Kender du den rigtige mig?" spørger hun, "jeg ønsker at blive fundet". Vi finder disse tre unge i deres meget ærlige selvfortælling, og kameraet registerer alt fra sceneskræk og familieskænderier til utrættelig kampgejst. En serie om at være anderledes, have ting imod (og med) sig og stå ved sig selv!Skoleprogram - info til lærere
Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie & Normer og identitet
Se undervisningsmaterialer
Undervisningsmaterialer
BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Kender du den rigtige mig?
Undervisningsmateriale
Nu er det eleverne selv, der er eksperter! Materialet her handler om ungdomsfilm og -serier som genre og I arbejder med begreber som 'målgruppe', 'spejling' og 'repræsentation'. Eleverne trækker på deres eget forbrug af ungdomsfilm- og serier, og skal efter visningen arbejde med at vurdere filmen som målgruppe, skrive videre på handlingen og diskutere, om de selv mangler karakterer at spejle sig i.
Undervisningsmateriale
Familier kommer i alle mulige former, farver og størrelser i BUSTERs program. Filmene konkretiserer det komplekse i at være en familie på mange forskellige måder og er oplagte til at reflektere over familieformer og -roller i klassen. Dette materiale kan bruges til at analysere den film I skal se på festivalen med familien som omdrejningspunkt. Med de forskellige øvelser arbejder I med at udvide familiebegrebet og reflekterer over, hvilke familieformer I selv støder på i film og serier, og hvilke der mangler. I slutter af med en 'familieanalyse' af filmen
Undervisningsmateriale
De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.