Trailer

Kaptajn Nova

Maurice Trouwborst / Holland / 90min
Kamppiloten Nova rejser tilbage i tiden for at redde planeten fra en altødelæggende miljøkatastrofe, men en uheldig sideeffekt af tidsrejse-teknologien ændrer hendes alder til 12 år. Tilbage i sin teenagekrop er hun nu nødt til at redde verden i samarbejde med jævnaldrende Nas, som er den eneste, der tror på hende. Et spændende tidsrejse-eventyr med vennerne Nova og Nas og den flyvende robot ADD i hæsblæsende action for at redde planeten fra klimakatastrofe. Filmen er fyldt med gode skuespilpræstationer og flotte actionscener. Vil det lykkes Nova og Nas at redde planetens fremtid fra de onde videnskabsfolk?

Skoleprogram - info til lærere

Fag: naturfagene, samfundsfag & dansk
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Eventyr & Klima
Tema: Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Kaptajn Nova

Folkeeventyret – læst, fortalt, set!

Undervisningsmateriale

Eventyret er en af de helt grundlæggende fortælleformer, som binder os sammen fra generation til generation. Til denne film anbefaler vi, at I arbejder med eventyrgenren før og efter visningen. I materialet her får i et forløb om folkeeventyret som genre, som I vil kunne trække på i jeres arbejde med filmen. I vil arbejde med folkeeventyrets forskellige modaliteter som en oprindeligt oral historie, som sidenhen blev indsamlet og nedskrevet, og som I nu skal opleve på film. Gennem sjove og kreative øvelser, hvor eleverne selv bygger eventyr, får I praktisk kendskab til eventyrets basale byggesten og fortællestruktur. I vil kunne bruge den viden til at genkende genretræk i den film, I skal se og forholde jer til, om den faktisk er et eventyr eller om den bryder med reglerne.