KORTFILMPAKKE: Digitale medier

Kortfilmpakke
TikTok, Instagram, WhatsApp, Discord, SnapChat, Youtube, Facebook, Aula - de digitale medier er en kæmpe del af vores liv - men hvor gode er vi til at tale om dem? Om vores oplevelser i de digitale netværk og verdener, som vi er i hver dag? BUSTER stiller skarpt på de digitale fællesskaber med tre underholdende og tankevækkende kortfilm. Brug undervisningsmaterialet DIGITALE MEDIER inden visningen og få gang i samtalen om det digitale liv i klassen.

Influencers

Kortfilm / Mathilde Liv Sørensen & Valbona Luma

Hvor går grænsen? Hvor langt kan man gå for at løfte den gode stemning? Victoria Cornelia og Josefine er influencers. Victoria Cornelia har 5.752 følgere og Josefine har 3.552 følgere eller.. er det 3.532..? I filmen, som er lavet af mediefagselever fra Falkonergårdens gymnasium, følger vi de to influencers og får et satirisk indblik i, hvad det indebærer og kræver at være online for sine følgere hele tiden. BUSTER anbefaler denne tankevækkende og sjove kortfilm.

De rigtige ord

Kortfilm / Adrian Moyse Dullin / Frankrig

Det er sidste chance. Jada skal flytte, Jada.. hende som 12-årige Mahdi er så glad for, at han har skrevet et digt til hende. Han kan ikke tro, han aldrig skal se igen. Mahdi vil sige noget, gøre noget, før det er for sent. Måske er dagen i dag sidste gang, han nogensinde ser hende? Men der er flere forhindringer i bussen på vej til indkøbscenteret, end man skulle tro. Årets mest romantiske film på BUSTER er skrevet af Emma Benestan, som før har vist sit talent for kærlighedsfilm. Se den! Filmen var nomineret til den store børnefilmpris ECFA for bedste kortfilm i 2022.

Lulus første gang

Kortfilm / Tone Ottilie / Danmark

Lulu føler sig akavet og ensom på efterskolen og har svært ved at passe ind i pigegruppen. Men i magiske virtuelle landskaber på internettet lever hun et andet liv og er dybt forelsket i Sebastian. Blandt pigerne på skolen er det taberagtigt at være jomfru, og Lulu føler, at hun må gøre noget. Men det virtuelle forhold til Sebastian gælder ikke... ‘Lulus første gang’ er filminstruktør Tone Ottilies gennembrudsfilm. Hun var 21 år, da hun instruerede filmen i 2016, og debuten tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser med mobning på efterskolen. Filmen blev Robert-nomineret i 2016, inden Tone kom ind på Den Danske Filmskole. En nærværende fortælling om efterskoleliv, forventninger og ung kærlighed.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, fransk & samfundsfag
Klassetrin: Udskoling
Emner: Digitale medier & Normer og identitet
Temaer: Nordiske filmfortællinger, Hvem er jeg? Hvem er du? & Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.