Sidste weekend på BUSTER står for døren! I morgen er det andensidste dag, men bare rolig, du kan heldigvis stadig nå at fange en masse fede events og film. I dette nyhedsbrev guider vi dig til lørdagens festivaloplevelser. Du kan blandt andet læse om Hayao Miyazakis fantastiske univers, trække i superskurke kostumet til Antboy maraton og se fortællinger kreeret af børn selv.

Og så kan du læse Politikens anmeldelse af BUSTERS dokumentar ‘Dengang Danmark lukkede ned’.

Mesterlige Miyazaki

Der er nostalgi i luften, når vi i morgen viser Hayao Miyazakies ‘Laputa – slottet i himlen’ fra 1986. Filmen er den første i rækken fra det japanske animationsstudie, Studio Ghilbi, som med Miyazaki i spidsen har skabt stribevis af animationsperler. Miyazaki er blandt andet kendt for sine nuancerede karakterer, integrationen af naturen i historien og balancen mellem fantasy og realisme – tilsammen skaber disse ingredienser fantastiske fortællinger, og ‘Laputa – slottet i himlen’ er ingen undtagelse. Inden filmen vil animationsinstruktør og underviser Thomas Howalt fortælle om skabelsen af Laputa, temaerne og ideerne bag filmen og Miyazakis univers.

Lørdag d. 3. oktober kl. 9.30
Grand Teatret
Køb billet her

Antboy maraton: Kom udklædt som superskurk

Træk i dit sejeste superskurke kostume og kom til Antboy maraton i morgen!
Der er lagt op til både action og gode grin, når vi viser alle tre Antboy film i streg med besøg fra filmens instruktør Ask Hasselbalch samt Astrid Juncher-Benzon, der spiller Furien. Alle kan være med.

Kom udklædt som den superskurk du altid har drømt om at være, det gør vi! 

Lørdag d. 3. oktober kl. 10
Cinemateket
Køb billet her

Fortællinger i børnehøjde

I morgen slår vi dørene op til ‘Børns fantastiske fortællinger’, som er en serie af skønne og skæve historier skabt af børn på tværs af landet og instruktører og animatører fra DR’s børneafdeling.

Til visningen har vi inviteret filminstruktør og animator Kristian Nordentoft forbi. Han vil dele ud af historier samt lave en kreativ sprællemand, som man kan bruge i animationer. Efter filmen får publikum mulighed for at slippe kreativiteten løs og lave deres egne sprællemænd.  

Lørdag d. 3. oktober kl. 11.15
Cinemateket
Køb billet her

Tiger til teselskab og jagt på bjørne

Få den bedste start på lørdagen med denne fine dobbeltvisning af ‘Da tigeren kom til te + Bjørnejagten’, som er god til både de mindre børn, søskende og forældre.

Sophie og hendes mor får uventet besøg, da en tiger banker på døren midt i deres teselskab.

En søskendefolk på fem begiver sig ud på bjørnejagt i landskabet omkring deres hus, på landet i England

Lørdag d. 3. oktober kl. 9.30
Big Bio Nordhavn
Køb billet her

Fire stjerner til ‘Dengang Danmark lukkede ned’ i Politiken 

Politiken har anmeldt BUSTERS allerførste filmproduktion, dokumentaren ‘Dengang Danmark lukkede ned’ og kvitteret med fire flotte stjerner. De skriver blandt andet: “Det er danmarkshistorie i børnehøjde, som de medvirkende kan være stolte af, og som publikum både nu og i eftertiden kan få glæde af.”

Tak til de 400 børn der har sendt materiale ind til filmen og til instruktør Emil Nørgaard Munk, for at samle det til denne fine film! Læs hele anmeldelsen her