Så er det sidste chance for at opleve BUSTER!

Slutspurten på årets største børnefilmfestival er sat ind, og der er heldigvis stadig en masse spændende filmarrangementer at se frem til i dag og i morgen. BUSTER byder på filmperler fra hele verden, tegneworkshops, børnerock og spøgelsesjagt i Bollywood-stil, sultne bjørne, børneheavy i biografen og en masse andre spændende arrangementer – for hele familien!

Pssst… du har stadig chancen for at se den Oscar-nominerede animationsfilm ‘Wolfwalkers’, der i denne uge vandt BUSTERs børnepris 2021. Så skynd dig at få fat i billetter til en af årets smukkeste filmoplevelser!

Bishwa – Den blinde spøgelsesjærger: Bollywood og børnerock

‘Bishwa – Den blinde spøgelsesjærger‘ er en indisk feel good-film om den blinde spøgelsesjæger Bishwa og hans familie. Filmen handler om 11-årige Bishwa, der er træt af at være blind og lige så træt af sin overbeskyttende far. En dag dukker et spøgelse pludselig op i landsbyen. Bishwa må, sammen med hele sin sjove familie, drage på en spændende spøgelsesjagt, hvor Bishwa beviser, at han sagtens kan jage spøgelse. Inden visningen af ‘Bishwa’ åbner BUSTERs børnerockband en aften i musikkens tegn med en 20 minutters koncert med talentfulde børn fra Brønshøj og Husum og musiklærer Kevin Lynggaard Dyrholm.

Wolfwalkers: Oscarnomineret animationsfilm

En fantastisk fortælling, mageløse tegninger og imponerende musik. Den Oscar-nominerede ‘Wolfwalkers’ er et mesterværk i egen ret. Med afsæt i irske folkeeventyr, møder vi pigen Robyn, der en dag vågner i ulveform og bliver jaget ud af byen af sin far. Nu indledes en farefuld færd for Robyn og den vilde ulvepige Mebh. En historie fyldt med magi og mytologi i en film om at følge sit hjerte og give slip på trangen til at kontrollere det ukendte.

OBS: Event med Happy Hjalte inden filmvisningen er aflyst.

BUSTER lover gys og gru i biografmørket – hvis du tør!

I et brag af en action film ‘Black Mill‘, møder vi 12 årige Iwo, der bor i en lille landsby i Polen, som er centreret om et gammelt industrikompleks fra kommunisttiden: en enormt udbrændt mølle. Engang var dette sted en aktiv by og de fleste af byens indbyggere arbejdede på møllen, som nu ligger udbrændt og forladt. En dag begynder alle elektriske genstande i byen at opføre sig mærkeligt. Iwo og hans venner har en fornemmelse af at de mystiske fænomener har noget med møllen at gøre, og på trods af de voksnes advarsler, trænger de ind i de forladte bygninger og nu begynder der at ske flere mystiske, fantastiske og uhyggelige ting. Til at varme jer op til filmen får vi besøg af det unge heavy-band LEXTRANEUS, der starter dagen med et brag af en livekoncert.

Lou på en sur dag + Eventyret om de sultne bjørne: Tjekkisk tegnefilm og tegne-workshop

I den tjekkiske humørbombe ‘Eventyret om de sultne bjørne’, møder vi de to bjørne Ned og Mishka. De to bjørne bliver venner og samles om deres store passion: mad. Og der er ingen grænser for, hvad deres fælles madeventyr udvikler sig til. Skovspaghetti, trøfler i jægersovs og pandekager med vilde jordbær. Kom til festmiddag hos Ned og Mishka i biografen. Før filmvisningen får vi besøg af illustrator Signe Kjær og Picture Book Collective, derpræsenterer ‘Lou på en sur dag’ – en smukt animeret interaktiv fortælling med Signes tegninger på det store lærred ledsaget af smuk musik og live-oplæsning. Efter filmen vil der være mulighed for at fordybe sig yderligere i universet, når vi laver tegne-workshop for de mindste.

Ellens ark: Konstruktiv og vigtig samtale om børn i sorg

Kortfilmen ‘Ellens ark’ er en filmatisering af bogen ved samme navn, der beskriver en sorgproces i børnehøjde. Ellen finder sin lillebror død på entréens flisegulv, da hun kommer hjem fra skole, og filmen følger hendes tanker og følelser omkring tabet og familiens sorg. Efter filmvisningen taler instruktør Lowe Haak og manuskriptforfatter Rebecca Bach Lauridsen med Jes Dige fra foreningen Skyggebørn, der arbejder med børn og unge i sorg. Det bliver en positiv og vigtig samtale, der tager fat på et emne, som voksne sjældent taler med børn om.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.