Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Helt ny festivalplads midt i byen kombinerer store filmoplevelser med vild natur

Når filmfestivalen BUSTER løber af stablen i år bliver det med en helt ny festivalplads midt i naturen på Amager Fælled. Her kan børn, unge og deres voksne gå på opdagelse i en masse sjove udendørsaktiviteter og filmoplevelser i den store naturbiograf. En festival i festivalen, der skal åbne naturens forunderlige verden for de mindste.

BUSTER er Nordens største filmfestival for børn og unge. Den finder sted i uge 39 og 40 og byder på et væld af filmiske oplevelser for skoleelever, børnehaver og familier i og omkring København. I år kan festivalen for første gang i sin 23 år lange historie også præsentere en helt ny festival i festivalen; nemlig BUSTER I NATUREN. 

OPLEVELSER DER ÅBNER FOR NATURENS VERDEN

Lørdag den 7. og søndag den 8. oktober åbner den splinternye naturfestivalplads op for alle børn og barnlige sjæle – skoleklasser og børnehaver kan også opleve BUSTER I NATUREN den 5. og 6. oktober. Målgruppen er de 2 til 11-årige, og udover filmvisninger med naturen i centrum, vil der være leg, læring og musik fra velkendte musikere. 

”Med BUSTER I NATUREN ønsker vi at åbne dørene til naturens fantastiske verden gennem et medie, som børn kender rigtig godt – nemlig film. De filmiske oplevelser kan blive en indgang til mange timers leg, og de kan give børnene lyst til at tage på deres egen opdagelsesrejse i den fantastiske natur. Noget der er rig mulighed for på Amager Fælled, hvor åbne vidder og tæt krat, moser og søer danner ramme om et rigt dyreliv med frøer, vandsalamandere og de sjældne kirkeugler. Programmet på vores nye festival i festivalen udnytter naturligvis, at vi er i disse fantastiske omgivelser – vi glæder os et helt vildt til at byde alle velkommen til den allerførste BUSTER I NATUREN,” fortæller programchef på BUSTER, Mariella Harpelunde. 

BEHOV FOR NATUROPLEVELSER TIL DE MINDSTE

Hvert tredje barn kender ikke følelsen af at klatre i et træ eller at smage på naturen, og børn tilbringer i dag halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde. Derfor er programmet på BUSTER I NATUREN spækket med udendørsaktiviteter  i naturen på Amager Fælled. 

Sammen med passionerede naturvejledere og naturnørder  kan deltagerne selv får lov at mærke, opleve og blive klogere på den vilde natur I weekenden kan de kan høre musik, når BUSTER I NATUREN får besøg af blandt andet superfinalister fra årets børne MGP samt Goss og Peter Sommer til minikoncert og fællessang ved lejrbålet. Der vil også være naturbingo, workshops og forskellige udendørsaktiviteter, hvor man for eksempel kan lave sin egen frøbombe, tage den med hjem og sprede mere biodiversitet i altankassen, i haven eller i Børnehaven

Filmprogrammet byder blandt andet på ‘Folk og røvere i Kardemommeby’, ‘Yuku og blomsten på bjerget’ og ‘Jagten på de grønne gaver’ med Mille Gori, kendt fra DR Ramasjang, som også besøger festivalpladsen.  


PRAKTISK INFO OG PRIS
Festivalpladsen på Amager Fælled ca. 1.5 km fra metrostationen DR BYEN. Indgangen til festivalpladsen er ved Artillerivej 167, hvor busstoppestedet Rundholtsvej (Artillerivej) også ligger. 

Adgang til pladsen er gratis, men alle filmvisninger i naturbiografen og udvalgte workshops kræver billet. I weekenden er det muligt at købe et festivalarmbånd for 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn, 400 kr for 2 børn og 2 voksne (+ gebyr), armbåndet giver adgang til alle dagens film og aktiviteter. For skoleklasser og børnehaver er prisen 20 kr pr. person for filmvisninger og mellem 100-500 for at hele klassen kan deltage i en workshop.  Billetter bookes på her

Pressekontakt: Viktoria Skovhus // vskovhus@gmail.com // +45 40 76 84 92

Samarbejdspartnere
Aktiviteterne til BUSTER I NATUREN er arrangeret i samarbejde med CONCITO, Danida, Dansk Hulebyg, Friluftsrådet, Grøn Skole, Pandaklub, Danmarks Naturfredningsforening, Gyldendal, WWF, Naturfamilier, VILD MAD, Børneavisen og IKEA med støtte fra bl.a. Region Hovedstaden, Amager Vest lokaludvalg & Nordea-Fonden. 

OM BUSTER FILMFESTIVAL 

BUSTER er en del af Fonden de københavnske filmfestivaler. Programmet byder på over 200 film, tv-serier og spil fra hele verden og en række særlige events i de københavnske biografer og kulturinstitutioner med et publikumstal på omkring 30.000 i alt. Årets festival finder sted fra 25. september til 8. oktober 2023.