Filminstruktøren Emil Nørgaard Munk kommer oprindeligt fra Aarhus, har undervist i dokumentarfilm på Ungdomsskolen på Vesterbro, lavet undervisningsfilm på Copenhagen Business School, havde sin seneste film “Forestillinger om min far” på den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX og blev i 2020 udtaget som talent på Filmfestivalen i Berlin.

Emil er 34 år og står nu med en helt speciel opgave foran sig. Emil skal nemlig instruere en film der består af alle de korte film og optagelser som børn fra hele Danmark de næste uger uploader til blandt andet Nationalmuseet, DR og BUSTER Filmfestivals unikke børnefilmprojekt under Corona lockdown her i Danmark. Og det skal han gøre mens han er lukket inde i sin lejlighed i Københavns Nordvest kvarter.

“Jeg følger med på projektets upload side og glæder mig hver morgen til at se alle ungernes optagelser og film, og det er en stor ære at få lov at være den der skal samle det hele til én fortælling, en stor dokumentarfilm”, fortæller Emil.

“Jeg er især spændt på, hvordan børnene på forskellig vis tackler, at være rykket ud af deres hverdag og faste rammer. Det kræver en fleksibel og kreativ hjerne, men det har børn heldigvis. Oftere end voksne, kan man godt få fornemmelsen af”.

Filmen får premiere på BUSTER Filmfestival i uge 39, 40 2020 rundt om i landet og bliver efterfølgende vist på DR og Nationalmuseets kanal “Vores tid”. 


Du kan deltage i projektet via denne hjemmeside: www.buster.dk/lockdownidk