Trailer

Udvandrerne – sidste brev hjem

Erik Poppe / Sverige / 148min
Amerika. I midten af 1800-tallet emmer ordet af frihed, nye muligheder og den største rigdom, man kan forestille sig. I det 19.århundede lever en stor del af den svenske befolkning i stor fattigdom og under en voldsom hungersnød. En lille gruppe smålandske bønder beslutter sig for at sælge deres bondegårde og rejse over Atlanterhavet til det nye land. Filmen 'Udvandrerne - sidste brev hjem' er filmatiseringen af den svenske forfatter Vilhelm Mobergs populære romanklassiker ved samme navn fra 1949. Historien følger Karl-Oskar og Kristina, der emigrerer fra Sverige til USA for at skabe sig et nyt liv i Minnesota. En film fyldt med store drømme og hårde realiteter, der med imponerende settings og kostumer levendegør et vigtigt stykke nordisk immigrant-historie.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & historie
Klassetrin: Udskoling
Emner: Familie, Normer og identitet & Norden
Temaer: Fra bog til film & Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Udvandrerne – sidste brev hjem

Min familie og den store historie

Undervisningsmateriale

I filmens verden kan man rejse i tiden. Til en hæsblæsende flugt under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller en fattig bondefamilie i begyndelsen af 1900-tallet. Dette materiale kan bruges til at lave et forløb omkring BUSTERs film til faget historie. Eleverne arbejder kreativt og struktureret med at lave tidslinjer for deres egen families historie, som de kan bruge til at perspektivere filmoplevelsen. Formålet er at skabet et refleksionsrum, hvor eleverne kan reflekstere over forholdet mellem filmens historiske temaer og deres egen livsverden, familiehistorie og nutid.