Trailer

The Green Knight

David Lowery / USA
En magisk ridder med grøn hud og grønt hår forstyrrer julefestlighederne ved Kong Arthurs hof i en fascinerende og rå opdatering af folkeeventyret. I denne genfortolkning af et 700 år gammelt digt kommer den sagnomspundne grønne ridder med en udfordring til gæsterne, og Kong Arthurs unge nevø Sir Gawain tager den op for så at blive kastet ud på en lang rejse mellem overnaturlige væsener og indre dæmoner, som han må konfrontere for at bevise sin ridderlighed. Men vil han lykkes med at finde det gode menneske i sig selv? 'The Green Knight' skabt af A24 - et af tidens mest omtalte produktionsselskaber med stærke titler som ‘Hereditary’, ‘Midsommar’ og ‘The Lighthouse’. En storslået film flettet sammen af eventyrets sande råmaterialer!

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & engelsk
Klassetrin: Udskoling
Emne: Eventyr
Tema: Fra bog til film

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: The Green Knight

Lær at tale om film på engelsk

Undervisningsmateriale

I dette materiale arbejder I med at tale om film på engelsk. Før visningen lægger vi op til, at I udvider jeres ordforråd om filmgenrer, -produktion og -smag og efter visningen sætter vi rammerne for jeres efterbehandling af filmen med spørgsmål, skriveøvelse og reenactment. Alt sammen på engelsk

Folkeeventyret – læst, fortalt, set!

Undervisningsmateriale

Eventyret er en af de helt grundlæggende fortælleformer, som binder os sammen fra generation til generation. Til denne film anbefaler vi, at I arbejder med eventyrgenren før og efter visningen. I materialet her får i et forløb om folkeeventyret som genre, som I vil kunne trække på i jeres arbejde med filmen. I vil arbejde med folkeeventyrets forskellige modaliteter som en oprindeligt oral historie, som sidenhen blev indsamlet og nedskrevet, og som I nu skal opleve på film. Gennem sjove og kreative øvelser, hvor eleverne selv bygger eventyr, får I praktisk kendskab til eventyrets basale byggesten og fortællestruktur. I vil kunne bruge den viden til at genkende genretræk i den film, I skal se og forholde jer til, om den faktisk er et eventyr eller om den bryder med reglerne.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.