Organiseret vildskab

Phie Ambo / Danmark / 56min
2% af naturen i Danmark er vild. KUN 2 %! De færreste af os kan huske, hvordan det faktisk ser ud, når planterne vokser helt frit. Når de ikke er plantet af mennesket men af vinden og skovens vilde dyr, fugle og insekter. Når naturen ikke skal bruges til noget. Mange af os kan ikke engang kende forskel på en plantage og en skov. Men måske kan der gøres noget! Dronningen af dansk natur-dokumentar, Phie Ambo, er på pletten med sit kamera, når man i Hammer bakker i Nordjylland omlægger plantager til ægte vild natur. Ambo har fulgt projektet i 4 år, og den spændende film peger blandt andet på, hvor svært det er for os mennesker at forstå, at naturen ikke tilhører os.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Udskoling
Emner: Natur & Klima
Tema: Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Organiseret vildskab

Biodiversitet – scenarier til klassen

Undervisningsmateriale

Brug filmen til at blive klogere på biodiversitet og sætte eleverne i gang med aktivt at finde formidle biodiversitetskrisen - og ikke mindst finde løsninger på den. I dette materiale arbejder I med scenarier, hvor eleverne er biologer, byplanlæggere og dokumentarister med biodiversitet på plakaten. I mapper biodiversitet i jeres nærområde, finder på løsninger for at øge den og laver trailere til film om biodiversitetskrisen i et selvudvalgt område. Alt dette vil klæde jer på til at se en af filmene om biodiversitet i BUSTERs program og give jer konkret viden at forstå den gennem.