Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Leg og farver

Sonja Rohleder, Mathieu Gaillard, Clément Céard, Anne-Sophie Gousset, Marion Clauzel & Julie Daravan Chea / Tyskland & Frankrig / 48 min

Verden er fuld af muligheder for leg; fangeleg med en høne, sandslotte på stranden og skyggedyr på teltdugen i lommelygtens skær. Verden er fuld af farver; gul som solen, der varmer strandens sand, sort som en hurtigløbende høne, grøn som træerne i den dybe jungle.
Fem fortryllende små film til de yngste børn med leg og farver i fokus.

Somni

Somni

Sonja Rohleder / Tyskland / 2023 / 3 min

Solen er ved at gå ned over junglen. På en gren sidder en lille abe, som forsigtigt lukker øjnene efter en lang dag. Mens søvnen gradvist overvælder det lille dyr, glider aben umærkeligt og stille ned gennem søvnens fire stadier og junglens trækroner fra blad til blad i en fortryllende drømmeverden. I animationsinstruktør Sonja Rohleders filmiske vuggevise følger vi abens rejse dybere og dybere ned i søvnen, mens omgivelserne bliver mørkere, vildere og mere fantasifulde.

Pompon Ours - The Dream of the Totem Tree

Totemtræ, totemtræ

Mathieu Gaillard / 2023 / 22 min

Den lille bjørn Pompon har en drøm om et træ. Et fantastisk træ med mystiske lyserøde blomster, der svæver mod himlen. Da han begejstret og forundret vågner fra drømmen og ved morgenmaden fortæller sin familie om træet, bliver alle helt stille. Drømmen er et tegn. Pompon er klar. Han skal ud i skoven og finde sit totemtræ. Det træ i skoven, som han skal passe på og følges med gennem hele sit liv. Sådan er det i Pompons familie. Tag med på den lille bjørns rejse for at finde sit totemtræ.

To Be Sisters

At være søstre

Clément Céard & Anne-Sophie Gousset / 2023 / 7 min

En fortælling om det stærke bånd mellem to søstre. Storesøster tager lillesøster i hånden, og sammen suser de legende gennem barndommen. Gennem små øjeblikke på børneværelset, på stranden og i parker kaster filmen et nostalgisk blik på barndommen og den dybe kærlighed mellem søstre. Den uventede slutning tilføjer et ekstra lag til den kærlige historie.

The Black Hen

Den sorte høne

Marion Clauzel / Frankrig / 2022 / 13 min

Fireårige Auguste er draget af den sorte høne, der løber rundt i haven. Hvad er det for en? Tidligt hver morgen løber han ned til hønsehuset, ivrig efter at være den første til at samle hønens æg, men en dag er reden tom, og hønen er fuldkommen sporløst forsvundet. Eftersøgningen af Augustes æglæggende ven fylder hele hans verden, mens store livsbegivenheder for familien finder sted i kulissen, og glædelige overraskelser venter.

Shelter

Shelter

Julie Daravan Chea / Frankrig / 2023 / 3 min

“”I din håndflades hule, hvor min hånd søger ly””. En dejlig sommernat på sheltertur med vennerne fra klassen bryder et voldsomt tordenvejr løs lige oppe over trækronerne i den dybe skov. Jorden skælver under de store tordenbrag, regnen vælter ned. Hvad gør man, når man er hunderæd for tordenvejr og befinder sig i et lille telt med sin ven midt i den regnfulde nat i? Til stroferne fra digtet ‘Abri’ af den jødisk-belgiske digter Esther Granek lader den franske filmskaber Julie Daravan Chea billeder af trøst forvandle sig til fantasi og venskab.