Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Kvinde - Liv - Frihed

Kortfilmpakke: Kvinde – Liv – Frihed

Ramazan Kılıç, Heta Jäälinoja, Beatriz Silva, Nour Ben Salem & Julien Menanteau / Türkiye, Finland, Spain, Frankrig & Palestine / 76 min

BUSTER har samlet en række bemærkelsesværdige kortfilm, som alle har piger og unge kvinder i hovedrollerne. Filmene sætter fokus på deres livsverdener i henholdsvis Spanien, Finland, Kurdistan og Vestbredden. Kærlige, sjove, spændende fortællinger om kvinde, liv, frihed.

Things Unheard Of

Bedstemors fjernsyn

Ramazan Kılıç / Türkiye / 2023 / 16 min

Da de tyrkiske soldater konfiskerer alle parabolantennerne i 11-årige Sevins landsby, så ingen længere kan se kurdisk tv, bliver der stille. For Sevins bedstemor er de kurdiske tv-programmer hele hendes verden, men Sevin er ikke en pige, der sidder på hænderne, hun lægger en plan. Kurdisk, tyrkiske Ramazan Kılıç har lavet en fremragende lille film fuld af kurdisk musik og kærlighed. Filmen er en del af BUSTERs særlige fokus på den kurdisk/tyrkiske filminstruktør Ramazan Kılıç.

Nun or Never!

Nonne eller aldrig!

Heta Jäälinoja / Finland / 2023 / 10 min

På et sært kloster lever en flok franske nonner. I den finske animationsinstruktør Heta Jaalinojas streg er de en stor menneskemasse af nonner. De synger morgensang, de ryger, pibe, deres liv er fyldt med arbejdsritualer og havearbejde. Men en af nonnerne begynder at drømme; forbudte drømme om uinviterede gæster og hemmeligheder. Skal hun bryde ud? En fornøjelig humoristisk fortælling om at finde sin egen vej.

Tula

Tula og hemmelighederne

Beatriz Silva / Spain / 2022 / 12 min

Skoletoiletter huser ofte dramatiske scener og store begivenheder i barndom og ungdom. Det er også tilfældet i denne kortfilm, af baskiske filminstruktør Beatriz Silva, om skoleinspektørens 14-årige datter og hendes møde med skolens rengøringsdame Tula. Skoleinspektørens datter gemmer på en hemmelighed, og mødet mellem den unge pige og Tula fører til en vigtig samtale om bl.a. seksualundervisning.

Palestine Islands

De Palæstinensiske øer

Nour Ben Salem & Julien Menanteau / Frankrig & Palestine / 2023 / 22 min

Maha på 12 år er vokset op i den enorme flygtningelejr Balata på Vestbredden. For Maha og hendes familie er lejren hele deres verden, en verden omkranset af høje mure. Mahas blinde bedstefar husker en verden uden mure, hvor han og familien frit kunne tage en tur ud til stranden i weekenden og dyppe tæerne i Middelhavet. En dag på vej gennem byen får Mahas bedstefar det dårligt, og den gamle mand taler mere og mere om, hvordan han måske ikke kommer til at opleve Middelhavet igen, før han dør. Maha lægger en plan, som samler familien om en smuk drøm.