Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Gys fra hele verden

Kortfilmpakke: Gys fra hele verden

Charlotte Brodthagen, Cecilia Andalón Delgadillo, Ingvild Søderlind, Maria-May Backhaus Brown, Mads Theodor Bonde, Hamid Yousefi, Elli Vuorinen & Filip Tatyrek / Danmark, Mexico, Norge, Iran, Finland & Tjekkiet / 73 min

En knirkende dør ved midnat i Malmø, en hvislende dæmon i en mexicansk majsmark, en mystisk persisk statue fra gamle dage. BUSTER har samlet kortfilm med sanselige, sjove og tankevækkende gys fra forskellige kulturer; Norden, Iran, Mexico m.fl. Det er kuldegysende fornøjeligt.

MISSING

Skræk

Charlotte Brodthagen / Danmark / 2024 / 12 min

Børn fra hele Norden har filmet og sendt gyserscener ind til dette store pannordiske filmprojekt. Den danske filminstruktør Charlotte Brodthagen har sat alle de indsendte scener sammen med et filmmanuskript, der får det til at løbe koldt ned af ryggen på selv den modigste. På en weekendlukket skole i Malmø mødes tre skoleelever for at lege med gysergenren og skabe deres egen film, men noget er ikke helt som det skal være…

Dolores

Dolores og den magiske majsmark

Cecilia Andalón Delgadillo / Mexico / 2024 / 9 min

I denne Mexicanske fortælling følges vi med syvårige Dolores, der lokker sine to veninder fra landsbyen med ind i den forbudte majsmark. Her møder de en skyggefuld verden befolket af knasende majsplanter, leret jord og skeletter, som ikke er helt døde. Den unge animator Cecilia Andalón Delgadillo skaber med lys og lyd, og helt uden dialog, en magisk verden, hvor bæltedyr, levende sten og ilddæmoner lever side om side med naturens andre elementer i en poetisk børnegyser. Finder Dolores nogensinde ud af den forbudte majsmark?

Brouillarta

Brouillarta

Ingvild Søderlind / Norge / 2023 / 14 min

Tør du hoppe fra en stejl skrænt 500 meter ned i iskoldt vand? Er du bange for gravsten eller mørke? Det er sommer og Eliot hænger ud med sine modige franske kusiner i det franske baskerland, men han er selv alt andet end modig. Lyd, lys, musik og kameraindstillinger – alt spiller sammen for at vise, hvordan det føles, når angsten virkelig får overtaget. Og hvem er nu den ‘Brouillarta’, som smækker med lågerne på kirkegården? Det trommer for Eliots ører, og det franske sommerlandskab bliver helt forvrænget, selv når der tydeligvis ikke er noget at frygte. Bare en virkelig god lille film om at blive grebet af den store angst, men også om de fællesskaber, der skal til for at bekæmpe den.

Puddle

Vandpyt

Maria-May Backhaus Brown & Mads Theodor Bonde / Danmark / 2024 / 8 min

Far glemmer at hente Anna i SFO. Han glemmer også at gøre rent og købe ind. Han siger heller ikke “Hej” til Anna, når hun kommer hjem fra SFO, når pædagogen kører hende hjem. Det er lidt som en grå gyserfilm at bo sammen med far, men heldigvis er Anna vild med at tegne, og hun kan forvandle gyserstemningen til solskin og pizza. Maria-May B. Brown og Mads Theodor Bonde debuterer med denne smukke film på BUSTER 2024.

Sphinx

Sfinx – Bedstemors statue

Hamid Yousefi / Iran / 2021 / 15 min

12-årige Arman kigger på kvinder og damer gennem sin kikkert, når hans mor kører ham hjem fra skole, eller når han keder sig på værelset. Smukke kvinder, mystiske kvinder, kedelige kvinder. Men hvad må han se? Hvem må en dreng som ham kigge på? På nettet? På telefonen? Fra vinduet på sit værelse? På gaden? Hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Den iranske instruktør Hamid Yousefi leger i denne børne-gyser med Armans ære, nysgerrighed og myten om Sfinxen.

Flower Show

Det uhyggelige blomstershow

Elli Vuorinen / Finland / 2023 / 9 min

Piger er blevet dyrket som blomster i generationer. Vi har brug for, at nye generationer kan vokse vildt. Sådan sætter animationsfilminstruktør Elli Vuorinen scenen for sin animerede blomstergyser ‘Det uhyggelige blomstershow’. Filmen er et sansebombardement af farver, blomster, planter, trimmede parker og vilde skove. Frø, hække og længslen efter at sprænge alle forventninger og rammer. Den stiller spørgsmålet; Hvem er du? Fri eller ufri?

5 Cases of Sergeant Goodmind

Betjent Goodmind

Filip Tatyrek / Tjekkiet / 2024 / 6 min

Politibetjent Goodmind patruljerer i en lille by iført uniform, solbriller og masser af fillers i sine røde læber. Ikke en eneste forbrydelse går under hans radar, men så dukker selveste djævlen op i byen, og Goodmind må tage kampen op med “Bad egg”, “Mororse Bumblebee” og “Aggressive ball” for til sidst at stå i det afgørende opgør med djævlen. Denne muntre animerede actionkomedie af kæmpetalent Filip Tatyrek er fyldt med feel-good action og god musik.