Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Andre virkeligheder

João Gonzalez, Ramazan Kılıç, Imge Ozbilge, Imge Özbilge, Nour Ben Salem & Julien Menanteau / Portugal, Storbritannien, Frankrig, Türkiye, Belgien, Kurdistan & Palestine / 89 min

Hvad kan vi lære om virkeligheden ved at arbejde med film i biografen? Kan vi blive klogere, skarpere og mere virkelighedsnære? Og findes der kun EN virkelighed?

Ice Merchants

Iskøbmænd

João Gonzalez / Portugal, Storbritannien & Frankrig / 0 / 14 min

Tag med på en flyvetur i iskøbmændenes verden, hvor alt er rødt og hvidt, blåt og sort. Glid gennem luftens og vindenes lag højt fra huset på klippen og ned. Ned. Ned. En far og hans søn bor i et hus, der hænger fast på en stejl klippeside. Med faldskærm på ryggen springer de hver dag ud fra deres usædvanlige hjem for at komme ned til landsbyen, hvor de sælger den is, som de fremstiller i deres kolde bolig i himlen. Vi er i en verden af luft og frygtløs leg i højderne. Men hvad sker der, når temperaturen stiger, og is bliver til vand?

Things Unheard Of

Bedstemors fjernsyn

Ramazan Kılıç / Türkiye / 2023 / 16 min

Da de tyrkiske soldater konfiskerer alle parabolantennerne i 11-årige Sevins landsby, så ingen længere kan se kurdisk tv, bliver der stille. For Sevins bedstemor er de kurdiske tv-programmer hele hendes verden, men Sevin er ikke en pige, der sidder på hænderne, hun lægger en plan. Kurdisk, tyrkiske Ramazan Kılıç har lavet en fremragende lille film fuld af kurdisk musik og kærlighed. Filmen er en del af BUSTERs særlige fokus på den kurdisk/tyrkiske filminstruktør Ramazan Kılıç.

Refugee

Fatimas Viewmaster

Ramazan Kılıç / Türkiye / 2017 / 3 min

Tyrkisk/kurdiske filminstruktør Ramazan Kilics korte filmiske fortælling om Fatima, hendes liv, familie og datteren Sham, fortæller en nærværende og smuk historie om virkeligheden bag ordet “flygtning”.

The Schoolbus

Skolebussen

Ramazan Kılıç / Türkiye / 2019 / 14 min

Nebahat er en ung lærer, der arbejder med en lille gruppe børn langt ude på landet i Anatolien i Tyrkiet. Det går hurtigt op for hende, at eleverne har svært ved at finde transport til skolen, da der ikke er busser og mange forældre ikke har egen bil. Børnene ankommer hver morgen på en åben lastbil og flere af dem bliver syge om vinteren. Nebahat beslutter sig for at ansøge Undervisningsministeriet om en skolebus, og til hendes store overraskelse dukker en embedsmand op med en bus, men ingen chauffør. Nu er den unge lærer nødt til at tage sagen i egen hånd. Filmen er en del af BUSTERs særlige fokus på den kurdisk/ tyrkiske filminstruktør Ramazan Kılıç.

Mosaic

Mosaik

Imge Ozbilge / Belgien & Kurdistan / 2021 / 15 min

Film er levende billeder, og de forskellige kulturer på vores planet har forskellige billedsprog. Søstrene Imge og Sine Özbilges ordløse animerede kortfilm ‘Mosaik’ fortæller historien om den ældste by i Mellemøsten, hvor en ung musiker og lille pige er en del af en kulturel mosaik. Den kulturelle frihed i byen er truet, men heldigvis er der hjælp at hente. Filmen er en del af kortfilmpakken; ‘Andre virkeligheder’.

Camouflage

Camouflage

Imge Özbilge / Belgien & Kurdistan / 2016 / 5 min

‘Camouflage’ fortæller en ordløs historie om et forbudt venskab, der blomstrer i en hemmelig have i en storby på grænsen mellem den vestlige verden og Østen. Imge Özbilges animation er inspireret af den hollandske maler, Hieronymus Bosch, og miniaturer fra historisk Ottomansk kunst. Filmen er en del af kortfilmpakken; ‘Andre virkeligheder’.

Palestine Islands

De Palæstinensiske øer

Nour Ben Salem & Julien Menanteau / Frankrig & Palestine / 2023 / 22 min

Maha på 12 år er vokset op i den enorme flygtningelejr Balata på Vestbredden. For Maha og hendes familie er lejren hele deres verden, en verden omkranset af høje mure. Mahas blinde bedstefar husker en verden uden mure, hvor han og familien frit kunne tage en tur ud til stranden i weekenden og dyppe tæerne i Middelhavet. En dag på vej gennem byen får Mahas bedstefar det dårligt, og den gamle mand taler mere og mere om, hvordan han måske ikke kommer til at opleve Middelhavet igen, før han dør. Maha lægger en plan, som samler familien om en smuk drøm.