Kampen for territoriet

Alex Pritz / USA & Brasilien / 85min
Kom med op i det helt røde felt i kampen mod træfældning. I den brasilianske regnskov udspiller der sig en kamp mellem de sidste oprindelige folk i Uru-eu-wau-wau-stammen og de landmænd, som – med præsident Bolsonaro i ryggen – langsomt æder sig ind på deres ellers fredede territorium. Men den unge lokale aktivist Bitate har ikke tænkt sig at giver op - iført Harry Potter-t-shirt slår han igen med sit kamera. Sammen med sin mentor, Neidinha, mobiliserer han en hær af selvlærte journalister til at patruljere junglen og gribe ‘landgrabberne’ i aktion. Med videokameraer, droner og bue og pil sætter Bitate og hans folk livet på spil for at standse rydningen af skoven, før det er for sent. ‘The Territory’ er en højdramatisk dokumentar, hvor kampen mellem ret og uret strækker sig over hele følelsesregisteret, men som fremfor alt er en rasende og fænomenalt medrivende fortælling om mod og modstand.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Udskoling
Emner: Natur & Klima
Temaer: Kærlighed til naturen & En sang for friheden

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Kampen for territoriet

Biodiversitet – scenarier til klassen

Undervisningsmateriale

Brug filmen til at blive klogere på biodiversitet og sætte eleverne i gang med aktivt at finde formidle biodiversitetskrisen - og ikke mindst finde løsninger på den. I dette materiale arbejder I med scenarier, hvor eleverne er biologer, byplanlæggere og dokumentarister med biodiversitet på plakaten. I mapper biodiversitet i jeres nærområde, finder på løsninger for at øge den og laver trailere til film om biodiversitetskrisen i et selvudvalgt område. Alt dette vil klæde jer på til at se en af filmene om biodiversitet i BUSTERs program og give jer konkret viden at forstå den gennem.