Animationsfilm fra nye danske instruktører

Kortfilmpakke
På BUSTER er vi stolte af at præsentere animationsfilm fra et kuld af spritnye animationsfilminstruktører. Få en farvestrålende smagsprøve på, hvor mediet er på vej hen med disse forskelligartede fortællinger om alt fra rumgrise til racerkørere til plastik-dippedutter. I vil både opleve stop-motion og tegnefilm, rørende familiefortællinger, sjove ‘bromances’ og nervepirrende farteventyr.

Bliv

Kortfilm / Lukas Damgaard / Danmark

Musikken fylder i mere end en forstand i Lukas Damgaards afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. Dirigenten Martin er nemlig opslugt af den klassiske musik. Han er så heldig at dirigere til store koncerter med store orkestre på Europas store scener. Men hans 5-årige søn Anker er ikke altid lige begejstret for, at hans far skal afsted på arbejde, når de endelig kan være sammen om aftenen. En fin lille fortælling om forpligtelser og om at overgive sig til hinanden. Musikken og stregen er møgcharmerende, og Martin Brygmanns voice-acting som faren Martin er eminent.

Apex Point

Kortfilm / Jacob Møller / Danmark

I en verden af ræs og sand i en by, der minder om ørkenplaneten Tatooine i Star Wars, gør den ambitiøse racerkører Kira sig klar til det store motorcykel-racerløb. Hun træner sit sind og kender sine svagheder. Hendes ambition presser hende til at satse alt. Jacob Møllers animationsfilm om den unge racerkører fanger os i et felt mellem den ultimative farts drømmeagtige tilstand og konkurrencens rå virkelighed. Men presser Kira sig selv for hårdt?

Generalens værelse

Kortfilm / Georges Marion / Danmark

Den gamle general skal flytte fra det store hus, han har levet i, siden han var barn. Hans søn, svigerdatter og 7-årige Hugo kommer for at hjælpe med at pakke huset ned. Den nyuddannede animationsinstruktør Georges Marions kortfilm er stemningsmættet, smukt belyst og suger os elegant ind i den firkantede generals fortid. En fortid hvor en ordre er en ordre, og mændene faldt i hobetal på fronten. Alt opleves gennem Hugo, der blandt flyttekassernes støv, og voksne der fortaber sig i minder og gamle familiekonflikter, får øje på sin farfars skrøbelighed.

Cowboy Kevin

Kortfilm / Anna Lind Konnerup / Danmark

En charmerende komedie om et helt klassisk makkerpar: en cowboy og hans hest. Den nyuddannede animationsinstruktør Anna Lund Konnerup har skabt en nuttet western om cowboyen Kevin og hans bedste ven Hest. Kevin samler på grankogler og er lidt af en poet. Aften efter aften priser han naturens mirakler: floden, stjernehimlen, bjergene ved lejrbålet. Han fortæller også Hest om det mystiske postkort, han har modtaget fra en ‘Mystery Lady’, som vil mødes med ham på ‘Yellow Lovestone Mountain’. Men han har ingen ide om, hvad der venter ham på bjergets top. En kærlig komedie fuld af stemninger fra Det vilde Vesten.

Orgiastic-Hyper-Plastic

Kortfilm / Paul Bush / Danmark

Plastik samlet på strande, i vejkanter og genbrugsbutikker bliver til en psykedelisk farvefortælling i den nyuddannede animationsinstruktør Paul Bushs stop-motion film. En energisk elegi til det elskede og forhadte materiale, som i over hundrede år har gjort livet lettere for os, og som vi nu er ved at blive begravet i. Plastik koster næsten ingenting, kan være blød eller hård, gennemsigtig eller uigennemsigtig og laves i alle farver. Barndommens legetøj og nogle de mest teknisk avancerede mekanismer er formet af plastik. Det er super holdbart og findes overalt - desværre også i fjerne oceaner og i vores egne maver. Til det originale soundtrack danser hundredvis af plastikobjekter rundt for øjnene af os i en svimlende illusion.

Space ham

Kortfilm / Nicolai Vielwerth / Danmark

Carl og Tim i sofaen foran spillekonsollen. De er rumgrise, bedste venner, og så dyster de om, hvem der kan lide den anden mest. "Jeg holder så meget af dig, at jeg vil vande dine planter", "Jeg sætter så meget pris på dit venskab, at jeg vil bage cookies til dig, ven". Det viser sig ikke at være så nemt, som de to unge rumgrise lige troede. Og måske heller ikke helt så nødvendigt. Den nyuddannede animationsinstruktør Nicolai Vielwerths kortfilm er en charmerende ‘bromance’ med et glimt i øjet eminent voice-acted af skuespiltalenterne August Isaac Carter og Christopher Foeyoh Nallo. Kortfilmen er netop nu i udvikling til at blive en større animations-serie produceret af det danske produktionsselskab MiniCosmos og franske Dandelooo.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & fransk
Emner: Familie, Eventyr, Digitale medier & Natur
Temaer: Nordiske filmfortællinger & Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.