BUSTER er godt i gang, og du kan stadig nå at tage del i filmfestlighederne. I dette nyhedsbrev guider vi dig til weekendens bedste oplevelser. Du kan blandt andet høre børnerapporternes anbefaling af ‘Jawline’, blive klog på sprog med ‘Blokhavn’ og gense de skønne karakterer fra Mumitroldene i en ny serie. 

Børnerapporter anbefaler: Jawline

BUSTERS børnerapportere Alfa og Ivalo anbefaler ‘Jawline’, som vi viser på søndag. ‘Jawline’ er en dokumentar, der skildrer den spirende sociale medie stjerne Austyn Tester, og filmen går tæt på jagten på likes, følgere og det perfekte selfie.

Til denne visning lægger den 21-årige sangerinde og tidligere influencer Emilia Devina vejen forbi til en snak om branchens op og nedture, der sidste år ledte til hendes valg om at droppe influencer-livet og fokusere et hundrede procent på musikken.

Søndag d. 4. oktober kl. 9.30
Cinemaxx
Køb billet her

Klog på sprog: Fra underground til mainstream

På lørdag står den på satire fra øverste hylde, når vi viser animationsfilmen ‘Blokhavn’, som er skabt af satirekollektivet Gigis, der er kendt for deres Youtubevideoer og radioprogram. Til denne visning får vi besøg af pladedirektør Ali Sufi, som brænder for rapmusikken og især det unikke sprog, som hører til denne genre. Hans pladeselskab ’Hertitage’ står bag udgivelser fra blandt andet rappere som Jamaica og Artigeardit, og så er han medforfatter på “Gadedansk – en ordbog i ghettodansk”. Men hvordan er dette sprog gået fra at høre til gademiljøet til at være mainstream og overalt på den danske musikscene? Det vil Ali inden filmen komme og fortælle om, med udgangspunkt i netop det sprog, som gør ‘Blokhavn’ til sådan en fed og unik oplevelse.

Lørdag d. 3. oktober kl. 9.30
Cinemaxx
Køb billet her

En til de morgenfriske

Du kan stadig nå at fange skolevisningerne i morgen og fredag for kun 17 kr. Dette tilbud er til dig, som har mulighed for at gå i biografen på formiddage i hverdagene.

Børnene fra snelandet
Torsdag d. 1. oktober kan du tage med til Himalaya, hvor vi følger tre teenagere, der har været adskilt fra deres familier i mange år på grund af uddannelse. Filmen følger deres rejse tilbage til deres landsbyer.

Nattevagten + savnet
Fredag d. 2. oktober blænder vi op for dobbeltvisning af gyserklassikeren ‘Nattevagten’ samt kortfilmen ‘Savnet’. Der er lagt op til gys og gru efter alle kunstens regler. 

En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten
Fredag d. 2. oktober viser vi tre film for de allermindste filmelskere. En los tager på eventyr i storbyen, en tiger lægger vejen forbi et teselskab og en søskendeflok beslutter sig for at gå på bjørnejagt i den engelske natur.

En eksplosion af farver 

På søndag viser vi animationsfilmen om hundehvalpen Maronas liv, som er en overdådig, visuel og sanselig oplevelse for både store og små.

Filmens instruktør, rumænske Anca Damian, er kendt for sin ekspressionistiske fabulerende animation, og filmen her er på mange måder en visuel leg med fantastiske elementer fra den nuttede hundehvalp Maronas liv, bl.a. hendes venskab med akrobaten Manole og den kærlige men selvudslettende Istvan.

Søndag d. 4. oktober kl. 10
Cinemateket
Køb billet her

Mumi, Lille My og Mumrikken

Oplev alle de velkendte karakterer fra Mumi-universet, når vi på søndag viser en ny serie baseret på de skønne historier fra Mumidalen, som er forvandlet til 3D med musik af bl.a danske MØ. Det bliver et glædeligt gensyn med Mumifamilien, Mumrik, Lille My, Snorkfrøken og mange flere.

Vi viser tre episoder af det finske animationsselskab Gutsy og Skys flotte serie, som er dubbet til dansk.

Søndag d. 4. oktober kl. 10
Palads
Køb billet her