BUSTER løfter sløret for årets store skoleprogram

Mere end 170 nye børne- og ungdomsfilm fra alle verdenshjørner kan opleves på det store lærred, når BUSTER viser kvalitetsfilm til børn i alle aldre fra d. 26. september – 9. oktober. Kærlighed til naturen, store sanseoplevelser og kampen for børns frihed fylder i programmet, men der bliver også plads til at hylde de store klassikere, bl.a. Alfons Åberg der fylder 50 i år.

Fiktion, dokumentar, animation, action, drama, kortfilm, serier og eventyr fra hele verden – der er noget for enhver smag, når Skandinaviens største børnefilmfestival slår dørene op til to ugers filmfest for børn og unge fra 3-16 år.

Se hele skoleprogrammet og køb billetter her.

“Vi er klar med et helt fantastisk filmprogram med over 170 film, som både kan underholde og gøre os klogere verden omkring os. Vi byder på Vietnamesisk sci-fi, fodboldfilm fra de kurdiske bjerge i Iran, nye spændende japanske anime titler og fascinerende film i børnehøjde fra både Tyskland og Frankrig. Der er stemmer fra hele verden, som børn og unge kan identificere sig med og tale om med hinanden. På BUSTER skaber vi et helt særligt rum, hvor børnene kan få nogle sjove og lærerige oplevelser sammen,” siger Mariella Harpelunde Jensen, programchef for BUSTER.

Der er undervisningsmateriale til alle filmene i årets program. I vores program er der mulighed for at gå på opdagelse i udbuddet af film til de enkelte fag og klassetrin.

Kærlighed til naturen

BUSTER viser i år en række film, der bringer jord, vind, vand og alt det levende ind i biografsalen og sætter gang i vores grønne nysgerrighed. Der er film til alle skoletrin – om alt fra klimaforandringer og plastikforurening til biavl og rewilding. I ’Hej verden’, følger vi årstidernes gang i den vilde natur i en helt ekstraordinær smuk stop-motion animationsfilm, mens ’Animal – Rewild dig selv’ tager med to børn på en rejse ud i verden for at finde løsninger på den store biodiversitetskrise. I ’Rejsen til Isens indre’ kommer vi med på et storslået og foruroligende eventyr på indlandsisen, hvor tre førende forskere – med livet som indsats – undersøger, hvor hurtigt isens smelter.

Sanselige oplevelser i biografen

En særlig del af årets skoleprogram er dedikeret til at udforske filmmediets helt særlige sanselige univers. Stort lærred, høj lyd og fuld knald på følelserne! Programmet inkluderer bl.a. den fantastiske ‘Maika – pigen fra en anden galaxe’ og ’Øf’ – et festfyrværkeri af veganer-action og grise-prutter, som også rummer gode snakke om dyrevelfærd, vegetarianisme og familierelationer.

BUSTER synger en sang for friheden

Hvad det vil sige at være fri og føle sig fri, når man er barn? Lige nu kæmper børn verden over for retten til selv at bestemme over deres eget liv, og desværre er undertrykkelse, børnearbejde og tvangsægteskaber stadig hverdag for mange børn. Årets program tager os bl.a. med til Letland, hvor pigen Ilse i ’Min yndlingskrig’ ser tilbage på, hvordan det var at vokse op under den kolde krig i Sovjetunionen i et autoritært samfund præget af propaganda og korruption. I den indonesiske film ’Yuni – pigen der elskede lilla’ følger vi den stærke 16-årige pige Yuni, der kæmper for at undgå at blive gift, mens ’Mica – kampen for frihed’ tager os med til Casablanca i Marokko, hvor den fattige dreng Mica opdager at tennis kan være vejen til en bedre fremtid.

Stærke nordiske filmfortællinger

På årets festival byder vi også på et skarpt udvalg af de allerbedste nye film fra Norden: Grønland, Finland, Sverige, Norge, Island og Færørerne. Her kan du bl.a. opleve ’Lille Zlatan og onkel Tommy’ om den 8-årige Ella, der elsker fodbold, eller ’Piger, piger, piger’ – en film om finsk pigeliv, helt uden filter. I ’Comedy Queen’ får du en af de absolut allerbedste nye film fra Sverige, der fortæller en hjerteskærende, men også humoristisk historie om den 12-årige Sasha, der kæmper for at komme videre efter sin mors selvmord. I årets program hylder vi også den helt særlige nordiske tradition for at skildre hverdagen gennem barnets poetiske blik. Vi fejrer bl.a. Alfons Åbergs 50 års fødselsdag, og så inviterer vi jer til at synge med på den ikoniske ‘Bennys Badekar’!

Fra bog til film

Der er intet bedre end de store klassikere! På BUSTER får klassen mulighed for at opleve et udvalg af de mest kendte børne- og ungdomsbøger, men fortalt i levende billeder på det store lærred. Det gælder f.eks. Janne Tellers store romanklassiker “Intet” eller ’Vejen over bjergene’, der er baseret på Rüdiger Bertrams roman ’Der Pfad – Die Geschichte einer Flucht in die Freiheit’ – en fascinerende historie om et helt særligt venskab mellem to børn med 2. verdenskrig som bagtæppe. Og så er forfatterne Line Knutzon og Peter Frødin gået sammen med instruktøren bag animationsfilmen ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ om at lave den danske børnebogsklassiker ‘Lille Allan, den menneskelige antenne’ om til en animeret børnefilm.

BUSTER har udviklet undervisningsmateriale til alle film , der er skræddersyet til forskellige fag, klassetrin og Fælles Mål.

Årets BUSTER program bliver udvidet d. 5. september med et ekstra filmprogram for børnefamilier, der kan opleves eftermiddag/aften på hverdage og i weekenderne.

Festivalen kan opleves i fem store biografer

BUSTER finder sted fra d. 26. september – 9. oktober og foregår i en række københavnske biografer, der ligger tæt på metro, S-tog og buslinjer: Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio og CinemaxX Fisketorvet.

Pris pr. billet er 20 kr. Der bliver løbende tilføjet flere film og events til årets festivalprogram.

Under festivalen uddeles BUSTERs Børnepris i samarbejde med De Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber (DaBUF), hvor otte nominerede film i år dyster om at blive udvalgt af børnejuryen, der består af børn i alderen 12-16 år.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.