BUSTER løfter sløret for årets skoleprogram

BUSTER vender tilbage med kvalitetsfilm til børn i alle aldre fra 25. september til 8. oktober 2023. Med action, drama, dokumentar, romantik, animation, spænding og eventyr er der noget for enhver smag i programmet, der er fuld af smukke og vilde historier om hverdag og magi, fortiden og fremtiden, dyr fra fjerne lande, familie, venskab og den første store kærlighed. 

“Vi er klar med et fabelagtigt filmprogram med talentfulde instruktører og stemmer fra hele verden, som både kan underholde og gøre os klogere. I år glæder vi os især til at præsentere et udvalg af filmene omgivet af vild natur, når vi åbner en helt ny festivalplads på Amager Fælled. Her kan børnene få en masse sjove oplevelser sammen, hvor de både kan lære om dyreliv og biodiversitet, bygge huler og lege med ler og sæbebobler i naturen” siger Mariella Harpelunde Jensen, programchef for BUSTER.

Internationale kvalitetsfilm fra hele verden 

BUSTERs skoleprogram præsenterer film, der tager publikum med til alle verdenshjørner. Langt de fleste af filmene er på originalsproget og giver eleverne en unik mulighed for at opdage nye perspektiver, opleve andre sproglige virkeligheder og blive bedre til at læse undertekster. I årets skoleprogram kan skolerne blandt andet se frem til den første irsk-sprogede Oscar-nominerede film ‘The Quiet Girl’. Deudover beskæftiger flere af programmets film sig med følelsen af at have mere end et hjemland og være i tvivl om, hvor man hører til. Det kan eleverne blive klogere på i den holllandsk/tyrkiske  ‘Beraber’, kortfilmen ‘Jasmins to hjemlande’ eller den stærke animerede dokumentar ‘Home Is Somewhere Else’. 

Stærke film fra Norden inklusiv en sand klassiker 

Årets program byder også på medrivende fortællinger fra de nordiske lande. De mindste klasser kan glæde sig til et gensyn med Kasper og Jesper og Jonatan i den nye animerede version af den norske klassiker ‘Folk og røvere i Kardemommeby’, mens de lidt ældre elever kan se frem til  dramaet ‘Lad elven leve’. Her tager den unge samiske kvinde Ester til demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Alta-elven og kaster sig ind i den konfliktfyldte kamp for at bevare elven – og retten til at være sig selv. En film om kærlighed til naturen, der også kan starte gode samtaler om kulturforskelle og oprindelige folks rettigheder. 

Store følelser på det store lærred
BUSTER stiller skarpt på spørgsmål om normer og identitet i en række film, der tager fat i de helt store følelser. Joannas hjerne er som et blinkende lysshow i ‘ Så Jävla Easy Going’, der er baseret på den svenske forfatter Jenny Jägerfelds forrygende roman. Lulu føler sig akavet og ensom, men lever et helt andet liv på internettet i det danske talent Tone Ottilies ‘Lulus første gang’ og Roberts raseri bliver til et rødt monster i ‘ Det store raserianfald’ der er en del af kortfilmpakken ‘Vilde følelser’. 

Under årets BUSTER får skolerne også chancen for at opleve Lukas Dhonts anmelderroste ‘Close’, der er en rørende kærlighedserklæring til barndommens tætte, uspolerede venskab samt den hjerteskærende film ‘De fortabte drenge’, der også går helt tæt på unge drenges følelser i en romantisk skildring af den første store, vilde kærlighed – her placeret i et ungdomsfængsel. 

BUSTER har udviklet undervisningsmateriale til alle film, der er skræddersyet til forskellige fag, klassetrin og temaer. Programmet, der er offentliggjort i dag, er målrettet skoler og børnehaver. Årets BUSTER program bliver udvidet den 4. september med et ekstra filmprogram for børnefamilier, der kan opleves eftermiddag/aften på hverdage og i weekenderne. 

Om BUSTER FIlmfestival 

BUSTER er Skandinaviens største filmfestival for børn og unge. Programmet byder på film, tv-serier og spil fra hele verden og en række særlige events i de københavnske biografer og kulturinstitutioner med et publikumstal på omkring 30.000 i alt. Årets festival finder sted fra 25. september til 8. oktober.

Kontakt:
Emma Ellehøj, kommunikationsmedarbejder BUSTER Filmfestival
emma.e@cphdox.dk / 31656440 

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.