Mere end 100 børne- og ungdomsfilm fra alle verdenshjørner kan opleves på det store lærred, når BUSTER stiller skarpt på kvalitetsfilm til børn i alle aldre fra d. 27. september – 10. oktober 2021. Festivalen byder også på en lang række events med bl.a. gaming i biografen, dans og debat om behovet for mere seksualundervisning. 

Fiktion, dokumentar, animation, action, drama, kortfilm, serier og eventyr – der er noget for enhver smag, når Skandinaviens største børnefilmfestival slår dørene op til to ugers filmfest for børn og unge fra 3-16 år.

BUSTER er nu klar med over 100 filmtitler og skyder nu gang i billetsalget! Se overblikket over filmene i vores kalender. Efter sommerferien vil der blive tilføjet flere film og events til årets program.

Premiere på film af ungt supertalent og debat om seksualundervisning
En af de unge filmskabere, der er med på årets festival, er den talentfulde Tone Ottilie, som i en alder af blot 25 år allerede er godt på vej til at etablere sig som en vigtig stemme i dansk film. Hendes nye film ‘Katastrofer’, der handler om OCD og tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser med angsten, får premiere på BUSTER, men festivalen viser også to af hendes andre film, ‘Babylebbe’ og ‘Lulus første gang’. 

Eleverne fra Filmhøjskolen Møn har også i høj grad brugt sig selv i webserien ‘Vakuum’, der kredser om usikkerhed, jalousi, venskab og kærlighed og er skabt i samarbejde med ungdomsmagasinet Sein. 

Sex’, en serie om ungdomsliv, kærlighed, begær og forbudte følelser, kan også opleves på BUSTER, hvor visningen efterfølges af en unik podcast-oplevelse, skabt til lejligheden af elever fra Film og Medievidenskab på Københavns Universitet, og en debat om behovet for mere seksualundervisning.

Mens film som ‘Riverblue’, om modeindustriens effekt på klodens største floder, og ‘Jeg er Greta’, om klimaforkæmperen Greta Thunberg, sætter fokus på miljø og bæredygtighed.

Digital dannelse, live-dubbing og gaming på det store lærred
Digitale medier og sikker adfærd på internettet er et af de andre store temaer på årets BUSTER, hvor film som ‘Instaværdig’ og ‘Osworld’ (vises i en særlig kortfilmspakke) sætter fokus på Instagram og YouTube’s betydning for børne- og ungdomslivet, mens filmen ’Alice Júnior’ understreger, at sociale medier også kan bruges positivt som talerør for marginaliserede unge. 

Der er også digital sjov og ballade for de lidt yngre, når den actionfyldte og rørende IMAX 3D-film ‘Superpower Dogs’ om tre redningshunde, der med superkræfter hjælper alt fra skiløbere fanget i laviner til soldater med PTSD, efterfølges af et stort gaming-event, hvor de prisvindende spiludviklere fra What The Golf kommer og leger med i biografen.

Leg er også omdrejningspunktet, når BUSTER blænder op for den legendariske animationsfilm ‘Terkel i Knibe’, som live-dubbes af seks børn i Grand Teatret. En af landets dygtigste dubbinginstruktører styrer slagets gang, når Andens stemme skiftes ud med børnenes.

Strids børnebog som animationsfilm og festmiddag med sultne bjørne
Animationsfilmen ‘Lille Frø’, der er baseret på Jakob Martin Strids klassiske børnebogsfortælling af samme navn, er en af de mange film til de mindste. Filmen handler om Lille Frø, der bliver adopteret af en middelklasse-frøfamilie, som giver ham masser af kærlighed. Lille Frø er dog lidt en vildbasse, og han lander derfor hos skolepsykologen, som vil sende Lille Frø til en specialist. Men måske er der andre måder, han bedre kan finde sig selv på. ‘Lille Frø’ har biografpremiere på BUSTER og vises i en særlig kortfilmspakke.

I den tjekkiske animationsfilm ‘De sultne bjørne’ kan publikum møde de to bjørne Ned og Mishka, der har en glubende appetit og sammen laver både skovspaghetti, trøfler i jægersovs og pandekager med vilde jordbær. Før og efter filmen kan børnene lege med pander og gryder i Ned og Mishkas hus, som hulebyggerne fra Dansk Hulebyg sammen med en gruppe børn har bygget i  foyeren i Cinemateket. 

Også den danske animationsfilm ‘Hunden Ib er mukistisk’, om hunden Ib og hans venner, breder sig ud i Cinemateketes foyer, hvor publikum kan være mukistiske sammen med Ib. Mukistisk betyder en blanding af musik, rytmik og ballade, og hele kroppen bliver brugt til at danse og hoppe.

Under festivalen uddeles BUSTERs Børnepris, hvor syv nominerede film i år dyster om at blive udvalgt af børnejuryen, der består af børn i alderen 12-16 år. 

BUSTER har udviklet undervisningsmateriale til alle film, der er skræddersyet til forskellige fag, klassetrin og Fælles Mål. Lærere får automatisk materialet tilsendt ved køb af billetter til skoleklasser. 

BUSTER finder sted fra d. 27. september – 10. oktober og foregår i Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio og CinemaxX Fisketorvet. Der bliver løbende tilføjet flere film og events til programmet. Få overblik over filmprogrammet i vores kalender.