Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Bullets vinder BUSTER prisen 2023

Film om svensk bandemiljø og kortfilm om livet på et dansk børnehjem vinder priserne på årets BUSTER Filmfestival.

Film om svensk bandemiljø og kortfilm om livet på et dansk børnehjem vinder priserne på årets BUSTER Filmfestival. 

Vi har netop afsløret modtagerne af årets 3 priser. BUSTER Prisen, der uddeles af årets BUSTER jury, samt prisen for Bedste Nordiske Spillefilm går begge til den svenske film Bullets, mens prisen for Bedste Nordiske Kortfilm går til den danske kortfilmdokumentar Vores Børnehjem

BUSTER Prisen uddeles i samarbejde med De Danske Børnefilmklubber DaBUF, der udvælger en jury bestående af fem børn/unge i alderen 12-16 år. Prisen er på 10.000 DKK. Årets jury bestod af Theo Brendstrup, Asta Villaume, Lilje Josefine Ploug, Oliver Damgaard og Caroline Lyngsø Dobrick. 

Priserne for Bedste Nordiske Spillefilm og Kortfilm uddeles i samarbejde med Norden i Skolen og udvælges af en nordisk jury bestående af filmprofessionelle: Producer Helene Mohlin (Sverige), Creative Mentor Trine Aadalen Lo (Norge) og instruktør Bragi Thor Hinriksson (Island).

Årets jury, der har valgt vinderen af BUSTER prisen.

BULLETS / Peter Pontikis / Sverige

Vinder af BUSTER Prisen og Bedste Nordiske Spillefilm

12-årige Abdel drømmer om at uddanne sig til dyrlæge men oddsene er imod ham. Han bor med sin mor og yngre søskende i et almennyttigt boligbyggeri, hans bedste ven Bashir er begyndt at gøre tjenester for de lokale bandeledere, og han er ikke den vildeste læsehest i skolen. Den hjerteskærende fortælling om Abdel viser, hvordan banderne groomer og træner de unge drenge til et liv med kriminalitet, og hvordan den følsomme Abdel tager form efter omgivelserne. 

Den Nordiske Jurys motivation: En historie om venskab og identitet, en film skabt med hjerte og smerte. En barndomsdrøm svinder bort. Historien er et ægte slag i maven og viser det allerbedste af, hvad en film kan opnå, for at give publikum en værdifuld indsigt – uden at blive fordømmende eller partisk. Denne uforglemmelige film tager os med på en rejse med sin enestående manuskript, instruktion og klipning – drevet af de fantastiske præstationer af de unge stjerner.

Uddrag fra BUSTER-juryens motivation: Da vi så filmen, var det som om, at der bare var et kamera der havde optaget virkeligheden, og det gjorde at den var meget barsk. Det kunne vi godt lide. Fordi filmen handler om et bandemiljø, er det realistisk at filmen er barsk. Det gjorde også, at man hele tiden var spændt. Vi synes også filmen er vigtig, fordi den viser, hvordan det er at bo andre steder i verden Vi fandt i hvert fald ud af, at vi har det ret godt der hvor vi bor. Det er også vigtigt at huske på nogle gange.

VORES BØRNEHJEM / Ulla Søe / Danmark

Vinder af Bedste Nordiske Kortfilm

Filminstruktør Ulla Søe har gennem et år fulgt fire danske børn på børnehjemmet Skovgården. Selvom intet er normalt, når man som barn er ramt af det allersværeste, er der alligevel meget i børnenes liv, der ligner andre børn. De inviterer modigt og ærligt ind i deres verden, hvor der både er gode og dårlige dage, når man savner sine forældre og ville ønske, at tingene var anderledes.

Den Nordiske Jurys motivation: Som en flue på væggen, på et helt særligt sted, er vi inviteret til at blive for et kort øjeblik og vidne det allerbedste i menneskeheden. Denne smukke kortfilm er bemærkelsesværdig stærk og rørende, og menneskene bliver i dit hjerte. Juryen blev berørt af kærlighed og varme fra start til slut.