I morgen er der rig mulighed for efterårshygge i biografmørket, når BUSTER atter blænder op for gode filmoplevelser. Her kan du læse vores anbefaling til søndagens begivenheder på BUSTER. Blandt andet kan du opleve mumiuniverset, se utrolige vejrfænomener i japansk animation, tage med sicilianske bjørne på eventyr og se pindsvinet Sonic på det store lærred.

Lav dit eget japanske regnspøgelse

I morgen viser vi den japanske animationsfilm ‘Weathering with you’, der handler om Hodaka, der prøver lykken i Tokyo. Mødet med metropolen bliver en grænseoverskridende oplevelse. På alle måder. Vejret er trist, og det regner uafbrudt. Men så møder han Hina på et gadehjørne. Hun er en livlig, skarp og viljestærk pige, som besidder mærkværdige og fabelagtige kræfter: Hun kan stoppe regnen, gøre himlen blå og få solen til at skinne! Inden filmen får vi besøg af Anders Schultz fra festivalen j-popcon, der vil fortælle mere om både filmen og japansk kultur, og holde en lille workshop, hvor du kan lave de japanske regnspøgelser, eller teru teru bozu, som optræder løbende gennem filmen.


Søndag d. 27. september kl. 9.30
CinemaxX
Køb billet her

Børnerapporterne anbefaler: Mumidalen

BUSTERS børnerapportere Alfa og Ivalo anbefaler her serien Mumidalen, som vi viser søndag på BUSTER. Det bliver et glædeligt gensyn med karaktererne fra Mumidalen i en ny serie! 

Søndag d. 27. september 12.30
Cinemateket
Køb billet her

Et eventyr på Sicilien

Gør dig klar til et vaskeægte bjørneeventyr i biografen! Bjørnene fra Sicilien er den rørende fortælling om bjørnekongen Leander, der mister sin søn Tonio og tager ud på det vildeste eventyr med sit bjørnefolk for at genfinde ham. Den italienske tegner Lorenzo Mattotti er kendt for sine fabulerende billeder og sin sans for farver, og denne gang leverer han en stor oplevelse i biografmørket med sine maleriske filmbilleder. 

Søndag d. 27. september kl. 10
Big Bio Nordhavn
Køb billet her

Film for de mindste

I morgen kan du komme til en dobbeltvisning af to små filmperler for de mindste filmelskere med ‘Holly på sommeren + Vintersø’

Pigen Holly keder sig på sommerferie hos sin bedstefar, som sidder med hovedet i bøgerne hele dagen. Men Holly finder hurtigt ud af, at der er mange spændende ting at opdage i naturen. 

I Vintersø overnatter 13-årige Emika og hendes fættes Antti i et telt, på en frossen sø i Findland. I Filmen oplever man sammen med de to venner, et fantastisk landskab, dyr og natur, over et døgn på isen.

Søndag d. 27. september kl. 11.15
Cinemateket
Køb billet her

Et gensyn med det lynhurtige pindsvin

‘Sonic the Hedgehog’ er baseret på de populære SEGA-spil af samme navn med det blå, lynhurtige pindsvin Sonic.

Pindsvinet Sonic teamer hurtigt op med den lokale politimand Tom. Det umage makkerpar bliver hurtigt udfordret, da det onde geni, Dr. Ivo Robotnik, som spilles af komediemesteren Jim Carry, har planer om at overtage verdensherredømmet, og kun Sonic og Tom kan stoppe ham. 

Filmen er fuld af action og gags, men også en historie om venskab mellem Sonic og Tom.

Søndag d. 27. september 10.00
CinemaxX
Køb billet her