Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Kortfilmpakke: Mig og min familie

Sara António, Ezequiel Garibay, Julia Grupinska, Bokang Koatja, Tian Westraad, Vladimir Tomic, Ana Pavlovic, Dina Velikovskaya, Hanna Karpinen, Inka Achté, Clément Céard & Anne-Sophie Gousset / Frankrig, Danmark, Tyskland & Finland / 39 min

Hvem er de egentlig, de der forældre eller søskende, man trækker rundt med, når man er lille? Hvad lavede de, før man blev født? Hvad forventer de af en? Og hvad kan man bruge dem til? Er de gode til at lege, synge, trøste, lære fra sig? BUSTER har samlet en række små charmerende kortfilm om netop det. Familie.

Rejsen til månens navle

Sara António, Ezequiel Garibay, Julia Grupinska, Bokang Koatja & Tian Westraad / Frankrig / 2023 / 7 min

Legenden siger, at Mexico betyder ‘Månens navle’ på det gamle aztekersprog Nahuatl, et andet ord for hjem. ‘Månens navle’ er en spændende og rørende film om hustler-mekanikeren Chava og den søn, han havde glemt, han havde med den smukke Elenita. Sammen tager Chava og Nacho på en ganske særlig rejse. Måske finder de hjem?

Fabula

Fabula

Vladimir Tomic & Ana Pavlovic / Danmark / 2024 / 5 min

“Jeg bor i Danmark, og jeg er et menneske”. Flyvende kartofler, regnbuer og bananer. Vida på 6 år fortæller historien om sine forældre Ana Pavlovic & Vladimir Tomics opvækst under krig i henholdsvis Serbien og Bosnien i denne sjove, sprudlende cut-out animationsfilm. Det er en historie om forældrenes krigsoplevelser under den kæmpestore krig i det tidligere Jugoslavien i 90erne. En historie, hvor familiemedlemmer dør og Vidas forældre flygter til Danmark, hvor de til allersidst finder hinanden og kærligheden efter mange uhyggelige oplevelser.

Princess Aubergine

Prinsesse Aubergine

Dina Velikovskaya / Tyskland / 2023 / 7 min

Kongen og dronningen har næsten alt, hvad man kan ønske sig. Det eneste, der mangler i deres liv, er en prinsesse. De beslutter sig for at rejse ud i deres kongerige for at finde det frø, der kan få deres dybeste drømme til at blomstre.

Jasmin’s Two Homes

Jasmins to hjemlande

Hanna Karpinen & Inka Achté / Finland / 2022 / 13 min

Hvorfor er jeg i det her land, når jeg kan være i Finland? 11-årige Jasmin er vred og fuld af spørgsmål. Hele sit liv har Jasmin boet højt mod nord i Finland med sin familie og gode venner. Hendes far flygtede fra Somaliland i Afrika og skabte sin familie i Finland for 20 år siden, men han savner sit hjemland meget, og nu hvor der er fred i Somaliland, skal Jasmin og hendes søskende og mor rejse ‘hjem’. Men det, der er hjem for hendes far, er helt ukendt og anderledes for Jasmin. Filminstruktørerne Inka Achte og Hanna Karpinen følger Jasmin tæt i mødet med sit andet hjemland. En ærlig, tankevækkende film om sjove, ærlige Jasmin, der finder sine ben i et fremmed land, hvor folk for første gang i hendes liv ikke spørger hende, hvor hun kommer fra.

To Be Sisters

At være søstre

Clément Céard & Anne-Sophie Gousset / 2023 / 7 min

En fortælling om det stærke bånd mellem to søstre. Storesøster tager lillesøster i hånden, og sammen suser de legende gennem barndommen. Gennem små øjeblikke på børneværelset, på stranden og i parker kaster filmen et nostalgisk blik på barndommen og den dybe kærlighed mellem søstre. Den uventede slutning tilføjer et ekstra lag til den kærlige historie.