Organiseret vildskab

Phie Ambo / Danmark / 56min
2% af naturen i Danmark er vild. KUN 2 %!! ‘Vild’ betyder at træer og planter, der vokser på netop dette sted, vokser frit og ikke er plantet af mennesker, men af skovens vilde dyr, insekter, fugle og vinden. De skal ikke skæres ned og bruges til tømmer i industrien eller som juletræer. De skal slet ikke bruges til noget. Ingen kan længere huske, hvordan vild natur i Danmark ser ud. Men i Hammer bakker i Nordjylland omlægger man nu plantager til ægte vild natur. Dronningen af dansk natur-dokumentar, Phie Ambo, er på pletten med sit kamera for at filme dette forsøg på ‘rewilding’, hvor de plantede træer fældes, og vildheste og kvæg sættes ud på egen hånd. Ambo har fulgt projektet i 4 år, og den spændende film peger bl.a. på, hvor svært det er for os mennesker at forstå, at naturen ikke tilhører os.

Skoleprogram

Fag: dansk, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Udskoling
Emner: Natur & Klima
Tema: Kærlighed til naturen

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Organiseret vildskab

Biodiversitet – scenarier til klassen

Undervisningsmateriale

Brug filmen til at blive klogere på biodiversitet og sætte eleverne i gang med aktivt at finde formidle biodiversitetskrisen - og ikke mindst finde løsninger på den. I dette materiale arbejder I med scenarier, hvor eleverne er biologer, byplanlæggere og dokumentarister med biodiversitet på plakaten. I mapper biodiversitet i jeres nærområde, finder på løsninger for at øge den og laver trailere til film om biodiversitetskrisen i et selvudvalgt område. Alt dette vil klæde jer på til at se en af filmene om biodiversitet i BUSTERs program og give jer konkret viden at forstå den gennem.