Kunst og musik for børn

Kortfilmpakke / 55min
Få blæst ørerne fulde af dejlig musik og gør store øjne til smukke billeder i denne samling af korte film om kunst og musik. Der spilles på alle tangenter, trommeskind, knapper og strenge, når Sigurd Barrett sammen med Copenhagen Phil leder efter verdens bedste instrument. Kolibrier suger musikkens nektar i farvebombardementet ‘Englens trompet’ og ‘Hvordan jeg fik mine rynker’ har sin helt egen rytme med en sælsom stop-motion-filosofi. Nyd liflige toner og dansende billeder i biografens bløde plyssæde!

Englens trompet

Martinus Klement / Estland / 3min

Filminstruktøren Martinus Klement fandt inspiration til denne filmiske farvesymfoni hos en særlig plante, som kun kan bestøves af en sjælden kolibri med et meget langt snabelagtigt næb. Kun denne ene fugl i hele verden, er i stand til at nå blomstens center og drikke dens nektar. Det tog millioner af års evolution at nå til dette enestående samarbejde mellem fugl og plante. Martinus kunne simpelthen ikke holde op med at tænke på, hvad det næste skridt i evolutionen af kolibrier måske vil være. Hvad hvis den kunne stikke snabelen i en stor kroget trompet? Et syret tankeeksperiment der hylder menneskets musik og naturens opfindsomhed.

Hvordan jeg fik mine rynker

Claude Delafosse / Frankrig / 12min

Et hvidløg bliver til en ballerina, en kaffeplet en farlig drage, og en gulerod får gangster-attitude. Illustrator og animator Claude Delafosse foretrækker at lave film med ting i stedet for mennesker - for de er magiske! En utroligt charmerende stop-motion som mixer live-action med animation og krudsedulle-filosofi. Filmen er bygget op omkring en samtale mellem Claude og hans barnebarn om liv, kunst, familie og alt det, der får vores hjerter til at banke. Små historier, figurer og fortællinger knopskyder overalt - på en serviet ved bordet på en restaurant, i græsset i parken, eller på det slidte sæde i bussen. En film der inspirerer os til at fortælle historier, lave stop-motion, filosofere og ikke mindst gå på opdagelse efter nye former i de omgivelser, vi ellers har set os trætte på. Delafosse er desuden kendt for sine fagbøger for nysgerrige børn, som han udgiver på det lille forlag Planetnémo.

Verdens bedste instrument

Sigurd Barrett & Jon Bonde Eriksen / Danmark / 40min

Sigurd Barrett og musikerne fra symfoniorkestret Copenhagen Phil søger i denne film svar på det store spørgsmål: hvilket instrument er verdens bedste instrument? Musikere i samme instrumentgruppe kan hurtigt blive enige om, at netop deres instrument må være symfoniorkestrets absolut bedste - og at alle de andre spiller for højt, ude af takt eller bare er taktløse! Det er straks værre, hvis hele orkestret skal nå til enighed! Hvordan løser man denne konflikt? Og hvordan finder man én gang for alle frem til, hvilket instrument der er det bedste? Sammen med Sigurd Barrett rejser sym­fo­ni­orke­stret ind i den klassiske musiks store og fan­ta­sti­ske verden. Gennem for­tæl­ling­er og sange om de forskellige instru­menter og nogle af de store mestres værker vil Sigurd og de mange orkester­musikere på festlig og fornøjelig vis give en helt særlig oplevelse af klassisk musik – på tætteste hold.

Skoleprogram

Fag: dansk
Klassetrin: Børnehave & Indskoling
Emne: Familie
Tema: Sanserne i biografen