Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

Vil du formidle klassisk musik til børn? BUSTER inviterer til auditions for unge klassiske talenter

BUSTER filmfestival igangsætter et kombineret talentprogram og koncertformat for unge musikere, der brænder for at nå verdens bedste og mest udfordrende publikum: børnene!

Vi starter med en audition foran dommere fra både den klassiske musikbranche og fra børnemedieområdet, hvor du får feedback fra garvede kulturaktører. Programmet kulminerer med live-optrædener i biografsale under filmfestivalen 21. september – 9. oktober 2024.

Vi søger dig mellem 18 og 30 år, som er under uddannelse eller færdiguddannet som klassisk musiker og spiller på et højt professionelt niveau.

Fokus er på den klassiske musik på klassiske musikinstrumenter eller vokal, dog med mulighed for at inkludere folkemusik og andre instrumenter såsom f.eks. keyboard.

Alle der kan opfylde kompetencekriterierne opfordres, uanset personlig baggrund, til at ansøge.

Til stede ved audition er blandt andre:

  • Line Fredens, faglig leder af Jacob Gade Legatets Talentprogram og underviser i entreprenørskab ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium,
  • Michael Christensen, Musik & Ungdom
  • Mariella Harpelunde Jensen program- og eventchef på BUSTER filmfestival.

Der oplyses om det fulde dommerpanel ved indkaldelse til audition.

Ansøgningsprocess

For at ansøge om at komme til audition skal du indsende et kort video-pitch (2-3 minutter) til Marie@buster.dk.

I videoen skal du præsentere dig selv og dit instrument, som du ville gøre det til en børnemålgruppe på 2-7 år, samt spille et selvvalgt stykke musik. Du skal både tale og spille i videoen.

Deadline for at ansøge er den 16.juli 2024. Herefter vil dommer-udvalget gennemgå alle ansøgninger. Du vil få at vide senest start august, om du er udvalgt til audition.

Du bedes, som del af din ansøgning, sende et CV på max 1 side. CV’et må ikke indeholde personoplysninger som CPR.nr., adresse og lignende.

Kriterier for udvælgelse

Alle, der inviteres til audition d. 14. og 15. august 2024 vil blive vurderet ud fra de tre overordnede kriterier:

  • Publikumsforståelse – evnen til at skabe forbindelse til det yngste publikum.
  • Formidling – evnen til at levendegøre musikken for sit publikum.
  • Musikalsk kvalitet – den høje kvalitet i klassisk fremførelse

Til audition vil deltagerne vil blive bedt om:

  • at spille et selvvalgt stykke musik (5 minutter) og formidle det som til et børnepublikum
  • at pitche en idé til et live koncert-format med inspiration fra en tilsendt kortfilm.

De udvalgte musikere

Ved auditions vil tre deltagere blive udvalgt til at gå videre til projektets næste fase. Som udvalgt skal man udvikle et koncertformat med varighed på ca. 20 min. til BUSTER filmfestival (21.september-6.oktober 2024) med løbende feedback fra BUSTERs program-team, som består af Programchef Mariella Harpelunde Jensen, Programredaktør Lotte Krag og Eventansvarlig Olivia Anna Christensen. Honorar til denne udvikling er 15.000 kroner.

Under festivalen vil de tre udvalgte deltagere hver opføre et live koncert-format på BUSTERs udendørsvenue BUSTER I NATUREN og to i biografen under festivalen i festivalperioden. Der vil efter hvert live-format / koncert foregå en åben evaluering med målgruppen i salen med en moderator, der faciliterer børnenes feedback.

Afsluttende vil de tre talenter hver modtage feedback til et møde med BUSTERs program-team d. 22.oktober 2024.

I forløbet vil BUSTER stå for at producere et ultrakort videoportræt (ca. 45 sek) af musikerne til brug i BUSTERs markedsføring op til og under festivalen og som et ‘visitkort’ i branchen.

Vi gør opmærksom på, at der indhentes børneattest i forbindelse med forløbet.